×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Stresul îmbolnăveşte ficatul

Ceaiuri

Stresul nu se vede, nu se măsoară, nu doare, dar face ravagii în organismul tău. Slăbeşte sistemul imunitar, îţi dă peste cap digestia, afectează inima, sistemul nervos, până la căderea părului, îngrăşare şi scăderea randamentului sexual. De fapt, dacă treci sau ai trecut prin perioade stresante, ai simţit pe pielea ta efectele, ai văzut că te simţi mai rău fizic, că nu poţi dormi şi toate bolile se prind de tine. Într-un cuvânt, stresul este duşmanul sănătăţii tale, iar ficatul nu scapă nici el neatins.efect relaxant

Atunci când traversezi perioade stresante, organismul eliberează un hormon numit cortizon. Acesta favorizează acumularea de grăsimi în ficat şi duce la apariţia “ficatului gras”. În acelaşi timp, adrenalina produsă în exces afectează contracţiile ritmice musculare ale intestinelor. Apar dureri în partea dreaptă, greaţă, gaze, diaree sau constipaţie. Nici vezica biliară nu se mai contractă normal ca să evacueze bila în intestinul subțire. Și așa apare dischinezia biliară, în urma căreia te confrunți cu greață, dureri sub coasta dreaptă, gust amar în gură sau poate respirație urât mirositare. Toate acestea amplifică și mai mult stresul și se formează practic un cerc vicios. În același timp, stresul cel nevăzut, dar periculos, agravează bolile deja existente la ficat și scade efectele tratamentului pe care îl urmezi.

Dacă vrei să ai un organism sănătos și ficatul să funcționeze normal, încearcă să te relaxezi, să nu te mai agiți așa de mult. În timpul liber, orientează-te spre activitățile care îți plac, plimbă-te prin parc și respiră aer curat, ascultă muzică bună, nu te mai gândi deloc la serviciu sau la alte probleme. Toate se rezolvă la timpul lor. Seara, bea un ceai medicinal de tei, lavandă sau de valeriană, fă o baie caldă în care pui uleiuri esențiale de lavandă sau bergamot. Un masaj cu aceste uleiuri esențiale îți va prinde de asemenea foarte bine.

Recomandările Fares: Capsule confort emoționalCeai la plic antistres sau Capsule antistres.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.