facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-05
Vizualizari: 1150
Comentarii: 0
Strategii geniale de a calma tusea

Te supără, de ceva vreme, o tuse seacă și nu știi cum să mai scapi de ea? Află că pentru tratarea ei sunt importante, pe lângă tratamentul clasic, și câteva lucruri simple pe care mulți nu le bagă în seamă: alimentele pe care le consumi, cantitatea de lichide pe care o bei zilnic, aerul pe care-l respiri – toate acestea pot ajuta în procesul de vindecare sau, dimpotrivă, pot agrava situația.

Alimentația potrivită

Indiferent de tipul tusei care te chinuie (seacă sau productivă), este recomandat să eviți alimentele care pot irita căile respiratorii și declanșa un acces și mai puternic de tuse. Ne referim aici la mâncăruri foarte condimentate, picante, acre (care conțin oțet), sucurile carbogazoase. Apoi, există alimente mucoformatoare, care agravează tusea productivă. Acestea sunt lactatele grase, dulciurile pe bază de zahăr alb, produsele făcute cu făină albă, dar și carnea, grăsimile. E bine să mănânci alimente moi, călduțe, cu efect emolient, cicatrizant.

Hidratarea suficientă

Mulți nu țin cont de ea, însă e foarte importantă și ajută în procesul de vindecare.  Consumul insuficient de lichide îngreunează expectorația și agravează tusea. Dar cu cât consumi mai multă apă, ceaiuri, sucuri de fructe, supe calde, cu atât mucusul care se adună pe căile respiratorii și îți provoacă refluxul de tuse va deveni mult mai fluid și mai ușor de eliminat.

Aerul pe care-l respiri

Cel uscat, cel dat de aerul condiționat accentuează tusea din cauză că usucă și irită căile respiratorii. De altfel, medicii atrag atenția că aerul condiționat din timpul verii favorizează apariția bronșitelor. Încearcă să îl eviți! Atenție și la praf, la fumul de țigară, care și ele îngreunează vindecarea.

comprimate de suptRemediile naturiste

Există produse din plante extrem de eficiente, sănătoase, la-ndemână, care pot scurta considerabil perioada tusei și previn complicațiile. Da, trebuie și ele incluse în planul de tratament. Bea ceaiuri călduțe de pătlagină, de scai vânăt, de tei, cimbru, cimbrișor, ghimbir, lichen de piatră sau rădăcină de lemn dulce, îndulcite cu miere, folosește comprimate de supt Plantusin cu lemn dulce sau cu propolis, siropuri din plante Plantusin cu efect calmant, antitusiv, emolient, antiseptic. De asemenea, pentru tusea cu expectorație, poți urma un tratament de 5-10 zile cu uleiuri esențiale (capsule).

Cum dormi noaptea

Pare irelevant, însă contează enorm, pentru că în multe cazuri tusea se agravează pe timp de noapte. Astfel, când ești întins pe pat, e bine să-ți pui mai multe perne sub cap pentru a-l ține mai ridicat decât restul corpului. Astfel, facilitezi drenarea secrețiilor nazale. Mulțumită gravitației, ele se vor scurge în gât, vei putea respira mai bine pe timpul nopții și nu vei mai tuși.

Simple exerciții de respirație

De ce nu?! Pot relaxa musculatura gâtului și calma tusea seacă. Stai pe scaun, cu capul aplecat spre genunchi. Inspiră, ridicând capul și îndreptându-ți corpul, apoi expiră, revenind cu capul spre genunchi. Ritmul respirației trebuie să fie unul normal.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri