facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-08-13
Vizualizari: 1150
Comentarii: 0
Stilul de viață corect dacă ai hemoroizi

Potrivit statisticilor, 25% din populația adultă a României suferă de hemoroizi. Cele mai afectate sunt persoanele trecute de 50 de ani, însă nici tinerii nu sunt ocoliți. Constipația, obezitatea, sedentarismul, statul ore în șir în mașină sau pe scaunul de la birou, alimentația bogată în grăsimi și săracă în fibre, consumul de alcool... toate acestea favorizează și agravează boala hemoroidală. Din fericire, tot cu un stil de viață corect poate fi ținută sub control.

Prima recomandare pe care o dau medicii celor care suferă de afecțiuni proctologice este să meargă la medic pentru o consultație și pentru stabilirea diagnosticului. Mulți cred că au hemoroizi, când de fapt durerea și sângerarea sunt date de alte afecțiuni (fisuri anale, tromboze, inclusiv formațiuni tumorale) care se manifestă la fel, dar se tratează diferit. Cei care au hemoroizi diagnosticați pot alege fie să-i trateze chirurgical, fie să-i țină sub control, printr-un stil de viață corect, astfel încât boala să nu evolueze, aducând cu ea simptome din ce în ce mai supărătoare. Iată ce ar fi de făcut!

Adaptează-ți dieta!

Evită consumul excesiv de carne și orientează-te spre cât mai multe fibre (le găsești în fructe și legume cât mai puțin procesate, în cereale integrale, semințe de in, tărâțe de psyllium), nuci, alune și pește, pentru conținutul bogat în Omega-3, care ajută la lubrifierea intestinelor.  Consumul excesiv de alcool este contraindicat celor care au hemoroizi deoarece produce vasodilatație pe vasele de sânge, inclusiv de venele hemoroidale.

Evită constipația!

Scaunele tari, dificil de eliminat, pun presiune pe venele hemoroidale și se lezează, agravând hemoroizii. E bine să ai mereu în casă, la-ndemână, ceaiuri din plante medicinale cu efect ușor laxativ. Recomandate sunt cele de soc, de senna, de scoarță de crușin, de coada-șoricelului sau de rădăcină de lemn dulce. E bine să bei cât mai multe lichide, deoarece acestea cresc fluiditatea conţinutului colonului şi previn constipaţia.

Nu amâna nevoia de a merge la toaletă

Cu cât întârzii mai mult, cu atât mai multă apă se absoarbe din fecalele care staţionează în colon, făcând tot mai dificilă eliminarea lor, când, de fapt, este necesar să nu mai pui presiune pe venele hemoroidale.

supozitoare La nevoie, folosește supozitoarele Hemorsan

Acestea sunt pe bază de plante medicinale care umidifică mucoasa rectală, calmează venele hemoroidale inflamate și refac zonele afectate, ușurând eliminarea scaunului.

 Fă sport, dar cu măsură

Mișcarea e importantă pentru că previne constipația și ajută la menținerea greutății optime. Totuși, nu exagera la sală! Efortul intens intensifică circulația și pune o și mai mare presiune pe venele hemoroidale. Este valabil și la ridicarea de obiecte grele.

Evită statul îndelung pe scaun

Fie că ești șoferi, fie că ai muncă de birou, e indicat să te ridici cât mai des de pe scaun și să faci puțină mișcare, să te dezmorțești și să pui sângele în mișcare.

Mare grijă la igienă

După scaun, evită să te ștergi excesiv cu hârtie igienică, pentru a nu traumatiza și mai mult zona. Mai bine te speli cu apă caldă și săpun, apoi te tamponezi cu un prosop moale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri