facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-09-17
Vizualizari: 519
Comentarii: 0
Stilul de viață care combate definitiv constipația

Constipația este o problemă frecventă care, conform statisticilor, afectează între 40% și 60% dintre adulți, în diverse momente ale vieții. Nici tinerii și copiii nu sunt ocoliți. Chiar dacă nu e vreo afecțiune gravă, ea scade calitatea vieții și vine cu neplăceri zilnice, precum dureri abdominale, balonare, senzație de preaplin. Vrei să scapi definitiv de ea? Schimbă-ți stilul de viață! Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont, începând cu alimentația și până la starea ta de spirit.combate constipatia

Alimentația este prima la care trebuie să fii atent. Cea bogată în carne, brânză, ouă, grăsimi și mâncăruri procesate favorizează constipația. Introdu în dietă mai multe fibre, care se găsesc în cereale integrale, legume, fructe, semințe de in, tărâțe de psyllium, semințe de chia, fasole neagră. Uleiurile presate la rece, avocado, nucile, semințele... ajută și ele la eliminarea mai ușoară a scaunului. Mesele trebuie să fie regulate, nu dezordonate, haotice.

Hidratează-te! Consumul de apă crește fluiditatea conținutului colonului, făcând mai ușoară eliminarea scaunului. Dacă nu poți să bei așa multă apă, suplimentează cu ceaiuri neîndulcite, cu supe, ciorbe, sucuri de fructe.

Nu amâna nevoia de a merge la toaletă. Cu cât întârzii mai mult, cu atât mai multă apă se absoarbe din fecalele care staționează în colon, făcând tot mai dificilă eliminarea lor. Ai putea să-ți obișnuiești organismul cu un program, o oră fixă la care să mergi la toaletă.

Apelează la ajutoare din natură. Există remedii din plante, cum ar fi capsulele Laxativ cu senna, care îmbunătățesc tranzitul intestinal și susțin în mod natural motilitatea intestinului: frunzele de senna, aloe vera, reventul, volbura. Mai au efect laxativ, fără dependență și fără efecte adverse, prunele, smochinele, perele, strugurii, varza de Brussels, broccoli.

Fă sport. Exercițiile fizice stimulează contracțiile intestinale, așa cum lipsa lor „lenevește” activitatea colonului.

Are legătură și cu starea ta de spirit. Poate ai observat că o perioadă stresantă, schimbarea locului de muncă, sau în călătorie, din cauza agitației, a faptului că-ți schimbi programul de masă, patul, baia, ai tendința să te constipi. În aceste situații, compensează cu mai multă mișcare și consumă cât mai multe lichide, fructe și legume. Nu în ultimul rând, ține aproape un ceai sau câteva capsule din plante cu efect laxativ.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri