facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-15
Vizualizari: 1322
Comentarii: 0
Steatoza hepatică – de ce apare și cum se tratează

Ficatul este „uzina vie” a organismului nostru, îndeplinește circa 500 de funcții vitale, printre care și metabolizarea a tot ceea ce consumăm. Un stil de viață dezordonat, mâncărurile procesate, fast-food-ul, sucurile acidulate, prăjelile, medicamentele, alcoolul, toate acestea îl pun la grea încercare, îl obosesc, iar el se inflamează și nu mai funcționează corespunzător. Vorbim în această situație de apariția steatozei hepatice - o afecțiune ce descrie o acumulare excesivă de grăsimi în ficat.

Oricare dintre noi poate să facă steatoză hepatică, în termeni populari „ficat gras”, avertizează medicul Fares, Carmen Nonn. Persoanele cu risc crescut sunt cele care au diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate, intoleranță la glucoză și colesterol ridicat. Se estimează că 30% din populația adultă suferă de această afecțiune. Una tăcută, silențioasă, care nu doare. Singurele simptome sunt de oboseală permanentă, somnolență după masă, balonare, slăbiciune, o ușoară jenă sub coaste. Atunci e recomandat să-ți faci un set de analize de sânge și o ecografie. Dacă rezultatele arată valori crescute ale colesterolului și trigliceridelor, trebuie să iei măsuri. În caz contrar, boala poate evolua spre insuficiență hepatică, hepatită sau chiar ciroză.

Din fericire, ficatul este un organ care se regenerază ușor, iar tratamentul ține de stilul de viață, de alimentație și de ajutoarele din natură. Există remedii pe bază de plante cu efect hepatoprotector, hepatoregenerator, care scad nivelul colesterolului, al transaminazelor, reduc toxinele și grăsimile acumulate, curăță ficatul și căile biliare. De pildă, rostopasca susține digestia și buna funcționare a ficatului, păpădia capsuleeste un bun detoxifiant, iar schisandra și sulfina au proprietăți hepatoregeneratoare. De asemenea, silimarina din armurariu acționează la nivelul celulei hepatice, producând niște modificări care nu mai permit pătrunderea toxicului , astfel se normalizează nivelul transaminazelor. Anghinarea are și ea efect hepatoprotector, acționând prin captarea și degradarea radicalilor liberi, care duc la alterarea celulelor. În plus, e un bun component natural în metabolizarea grăsimilor și contribuie la buna funcționare a vezicii biliare.

Toate aceste plante, dacă sunt administrate împreună, ca extracte în cadrul capsulelor naturale Hepatofit, au un efect mai intens pentru că se potențează reciproc. Le mai poți consuma sub formă de ceai sau tinctură, individual sau combinate. În paralel cu aceste remedii, e necesar să-ți schimbi puțin stilul de viață. Mai concret, trebuie să slăbești, dacă obezitatea este cauza apariției ficatului gras, trebuie să renunți definitiv la alcool, la alimente procesate și bogate în grăsimi rele. Mănâncă porții mai mici, la interval de 3-4 ore, și mizează pe fructe și legume, cereale integrale, uleiuri presate la rece, nuci și semințe.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri