facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-01-15
Vizualizari: 1482
Comentarii: 0
Steatoza hepatică: cauze, simptome și tratament naturist

Steatoza hepatică, sau „ficatul gras”, este cea mai frecventă afecțiune a ficatului, de care suferă circa 25-30% din populația lumii. Constă într-o acumulare excesivă de grăsimi în ficat, acesta se inflamează și nu mai funcționează corespunzător. Specialiștii Fares îți explică pe larg cum apare această problemă de sănătate, cum se manifestă ea, cât e de periculoasă, dar și ce tratament naturist pentru steatoză hepatică poți folosi.

 

CUPRINS:

Ce este steatoza hepatică

Cauzele steatozei hepatice

Simptomele steatozei hepatice

Riscurile steatozei hepatice

Tratament naturist recomandat în cazul steatozei hepatice

Regim alimentar potrivit în cazul steatozei hepatice

Ce schimbări în stilul tău de viață e bine să faci

 

Ce este steatoza hepatică

Steatoza hepatică apare atunci când celulele hepatice (hepatocitele) sunt încărcate cu grăsime în exces. Este normal să existe un mic nivel de grăsime la nivelul ficatului, însă dacă această acumulare de grăsime depășește 5-10% din greutatea ficatului, deja vorbim despre steatoză hepatică.

Este de două tipuri

  •   Steatoză hepatică alcoolică – cauzată de consumul exagerat de alcool
  •   Steatoză hepatică non-alcoolică – apare din cauza alimentației bogate în grăsimi, a stilului de viață nesănătos, și favorizată, poate, de anumite afecțiuni conexe.

 

Cauzele steatozei hepatice

Stilul de viață dezordonat, consumul exagerat de alcool și de medicamente de sinteză,  alimentația nesănătoasă, bogată în grăsimi, prăjeli, alimente procesate... acestea sunt principalele cauze ale steatozei hepatice.

Factori de risc pentru dezvoltarea bolii sunt: diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, obezitatea sau scăderea bruscă în greutate, sindromul ovarelor polichistice, precum și perioada sarcinii.

 

Simptomele steatozei hepatice

Mai ales în stadii incipiente, steatoza hepatică este asimptomatică. Poate fi descoperită în urma unor uzuale analizelor de sânge, a unei ecografii sau a unui consult clinic, când ficatul se simte mărit la palpare.

Dacă apar simptome, acestea sunt vagi, nespecifice, astfel că pot trece neobservate: oboseală, tulburări de tranzit (gaze, disconfort), jenă în zona ficatului.

În stadii mai avansate de steatoză hepatică, simptomele includ: greață, lipsa poftei de mâncare, picioare umflate, dureri abdominale, icter, oboseală extremă, scădere în greutate.

 

Riscurile steatozei hepatice

Ignorată, lăsată netratată, steatoza hepatică poate evolua, poate produce inflamație hepatică severă care, mai departe, determină leziuni hepatice, fibroză, hepatită cronică, până la ciroză sau carcinom hepatic.

Vestea bună este că ficatul e un organ care se regenerează ușor, iar steatoza hepatică se poate vindeca, dacă ai puțină grijă la stilul de viață și iei măsuri. Iată în ce constau acestea!

 

Tratament naturist recomandat în cazul steatozei hepatice

Ficatului nu-i plac medicamentele de sinteză, așadar, nu e nevoie să iei vreun tratament complicat. Acest organ se poate reface perfect, cu ajutorul plantelor.

Tratamentul naturist pentru steatoză hepatică ar putea fi împărțit în două etape:

-        În primă fază, e necesar să faci o cură de detoxifiere, pentru a elimina toxinele din ficat și din căile biliare. Pe lângă modificări ale alimentației și stilului de viață (despre care vom vorbi mai jos), detoxifierea ficatului se face cu anumite plante medicinale, sub formă de ceai. Cele mai bune ceaiuri care curăță ficatul sunt de păpădie, anghinare, armurariu, rostopască, turiță mare și siminoc. Această cură de detox durează 3-4 săptămâni și are rolul de a face un pic de „curățenie”, de a pregăti ficatul pentru tratamentul hepatoregenerator.

-        După detoxifierea ficatului, poți apela la produse naturiste pentru steatoza hepatică. Sunt atât ceaiuri, cât și capsule din plante cu efect hepatoregenerator, hepatoprotector, de stimulare a metabolismului grăsimilor. Anghinarea, cicoarea, rostopasca, armurariul, sulfina, schisandra, turmericul, gălbenelele și ciupercile medicinale sunt considerate adevărate tratamente naturiste pentru steatoza hepatică. Se găsesc combinate în capsulele Hepatofit forte, în ceaiul Hepatocol, ceaiul Hepatofit, sau ceaiul Protector hepatic. Administrează-le conform indicațiilor din prospect! Această etapă de tratament poate dura 3 luni.

 

Regim alimentar potrivit în cazul steatozei hepatice

Tratamentul naturist pentru steatoză hepatică are efectul scontat doar dacă, în paralel, îți ajustezi un pic dieta.

-        De evitat

Trebuie să renunți la alimentele bogate în colesterol și grăsimi trans, la prăjeli, la fast-food și produse de patiserie, la conserve, afumături, mezeluri, alimente procesate, cu mulți aditivi și coloranți.

De asemenea, evită total alcoolul, indiferent dacă suferi de steatoză alcoolică sau non-alcoolică! Alcoolul este metabolizat de ficat și îl pune la grea încercare.

-        Alimente recomandate

Regimul alimentar pentru steatoză hepatică trebuie să cuprindă legume, fructe, multe verdețuri, cereale integrale și produse ce conțin grăsimi sănătoase - pește, avocado, fructe oleaginoase, ulei de măsline. Consumă lactate slabe și proteine de calitate, cât mai slabe, gătite la grătar, la cuptor sau fierte.

 

Ce schimbări în stilul de viață e bine să faci

-        Evită automedicația cu medicamente de sinteză. Dacă suferi de boli cronice care necesită medicamente ce afectează ficatul, vorbește cu medicul tău pentru găsirea unei alternative.

-        Nu pierde nopțile, odihnește-te suficient, du un stil de viață ordinat, cu mese regulate, cu somn minimum 7-8 ore pe noapte.

-        Fă sport regulat. Mișcarea moderată este de ajutor în afecțiunile ficatului și nu numai.

-        Dacă ești supraponderal, încearcă să dai jos, treptat, kilogramele în plus.

 

Reține că steatoza hepatică, deși nu e foarte „vocală” și nu dă prea mari simptome în stadii incipiente, e o afecțiune serioasă. Fără măsuri clare, fără tratament naturist, steatoza hepatică poate duce la complicații grave. Ai grijă de sănătatea ficatului tău și te vei simți mai bine, mai tonic, mai plin de energie!

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri