×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Stafilococul auriu – ce infecții poate provoca și care sunt „armele” împotriva lui

Articole de Specialitate

Cea mai mare problemă pe care o avem cu periculoasa bacterie numită Stafilococul auriu este că a devenit rezistentă la antibiotice. Tot mai multe companii farmaceutice se chinuie în fiecare an să producă noi și noi antibiotice care să-i vină de hac. Asta în timp ce natura are, de fapt, cele mai bune arme.ulei esential

Stafilococul auriu poate produce infecții cutanate (foliculite, acnee, furuncule, abcese, vezicule cu puroi ce apar pe epidermă numite impetigo, infecții la nivelul unghiilor etc.), respiratorii (pneumonii), ale mucoaselor (otite, sinuzite) sau toxiinfecții alimentare (după ingerarea unui aliment contaminat). După stabilirea exactă a diagnosticului, medicul îți va prescrie un tratament cu antibiotice. Problema este, însă, că stafiolococul acesta a dezvoltat rezistență la antibioticele de sinteză. Nu și la cele naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Acestea din urmă au în compoziție mai multe substanțe active diferite care lucrează împreună, spre deosebire de medicamentele de sinteză, care au și o singură substanță activă. Pentru bacterii, este imposibil să dezvolte rezistență în fața unui asemenea arsenal de „arme”, pe când față de o singură substanță activă, rezistența este inevitabilă. Cele mai puternice uleiuri cu efect antibiotic sunt cele de cimbru, cuișoare, Ti-Tree și mentă. Alt avantaj important este că aceste tratamente naturale sunt bine asimilate de către organism, fără să producă efecte adverse.

Un alt tratament naturist care, potrivit mărturiilor, dă rezultate uimitoare, este mierea de Manuka. Este preparată de albine din floarea arborelui de Manuka, ce crește în insulele sălbatice din Noua Zeelandă.

Vestea proastă este că stafilococii se găsesc pretutindeni și se pot lua printr-o simplă atingere, dacă nu ai grijă maximă la igienă și dacă ai un sistem imunitar slăbit. Cea mai bună soluție pentru a preveni infectarea este întărirea sistemului imunitar.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.