facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-10-07
Vizualizari: 11437
Comentarii: 37
Stafilococul auriu: simptome, tratament naturist si prevenire

Stafilococul auriu este una dintre cele mai răspândite bacterii care cauzează probleme de sănătate la oameni. Face parte din familia Staphylococcus și produce, așa cum îi spune și numele, infecții stafilococice care pot varia de la ușoare până la grave, chiar letale. Marele pericol este acela că Stafilococul auriu a devenit rezistent la antibiotice. Tot mai multe companii farmaceutice se chinuie în fiecare an să producă noi și noi antibiotice care să-i vină de hac. Asta în timp ce natura are, de fapt, cele mai eficiente „arme”. 

Ce este stafilococul auriu?

Numit științific Staphylococcus aureus, stafilococul auriu este o bacterie foarte răspândită și în anumite condiții poate fi foarte periculoasă. Mulți dintre noi o avem, fără să ne dăm seama, la nivelul pielii sau al mucoasei nazale, iar ea nu reprezintă niciun pericol, nu cauzează infecții, decât în anumite condiții despre care vom vorbi mai jos.

Stafilococul auriu este foarte contagios

Stafilococul auriu se transmite foarte ușor de la o persoană la alta, prin atingerea suprafețelor contaminate, folosirea în comun a prosoapelor, a hainelor sau a lenjeriei de pat. Din fericire, pielea noastră funcționează ca o barieră care ne protejează de bacterii. Însă dacă ai o mică leziune, pe fondul unei imunități mai slabe, bacteriile pătrund în organism și cauzează infecții.

Unele persoane sunt doar purtătoare și pot răspândi bacteria fără ca ele să fie, de fapt, infectate. De aceea, în mediile de risc, precum spitalele unde sunt bătrâni, bolnavi cu imunitatea compromisă, trebuie luate stricte măsuri de protecție ce constau într-o igienă riguroasă.

Copiii sunt și ei în categorie de risc pentru că petrec mult timp în comunități, la școală, grădiniță, în săli de sport, vestiare. La copii, stafilococul auriu poate produce infectări atât pe fondul sistemului imunitar mai slab, în formare, cât și din cauză că ei se julesc frecvent la joacă, iar în leziunile create pătrund ușor bacteriile.

Ce probleme de sănătate dă și care sunt simptomele lor?

Dintre toate bacteriile, Stafilococul auriu se face cel mai des vinovat de infecții grave, dificil de tratat, cum sunt infecțiile nozocomiale. Și mai complicat este că aceste bacterii dezvoltă o tot mai mare rezistență la antibioticele clasice, de sinteză. Iată care sunt principalele tipuri de infecții de care e responsabil Stafilococul auriu!

·       Infecții cutanate

Infectează, de obicei, pielea și dă: foliculite, acnee, furuncule, abcese, infecții ale unghiilor etc. Simptome: bășicuțe dureroase sau care dau mâncărimi, umplute cu lichid, iar atunci când se sparg formează cruste, abcese (puroi sub piele), cu înroșire a pielii și tumefacție dureroasă în jurul lor.

·       Infecții respiratorii

Stafilococul auriu care a pătruns în organism prin sistemul respirator poate ajunge la plămâni și da pneumonie. Simptome: febră, dificultăți respiratorii, tuse, durere toracică, slăbiciune și stare de rău.

·       Infecții ale sângelui

Una dintre cele mai grave infecții pe care le poate provoca Stafilococul auriu este septicemia. Se poate întâmpla în urma implantării pe cale chirurgicală a unor dispozitive medicale. Simptome: febră, alterarea stării generale, tensiune arterială scăzută.

·       Infecții digestive

După ingerarea unui aliment contaminat, poți face toxiinfecție alimentară. Aici, infecția cu stafilococ auriu are ca simptome: greață, vărsături, diaree, manifestări care apar la câteva ore de la contaminare. Partea bună e că dispar cel mai rapid, în doar o zi, pentru că organismul poate elimina mult mai ușor, pe cale digestivă, bacteriile vinovate.

·       Infecții ale oaselor, articulațiilor, organelor

Stafilococul auriu poate provoca osteomielită (o infecție a oaselor) sau artrită septică (infecție a articulațiilor). Simptome: durere intensă la nivelul oaselor sau articulațiilor afectate, inflamație, febră, limitarea mișcării. Când ajunge și la organe vitale, cum este inima, poate duce chiar la deces.

Tratamente naturiste împotriva Stafilococului auriu

După stabilirea exactă a diagnosticului, medicul îți va prescrie un tratament cu antibiotice. Problema este, însă, că Stafilococul auriu a dezvoltat rezistență la antibioticele de sinteză.A15 Biomicin Forte

Nu și la cele naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Acestea din urmă au în compoziție mai multe substanțe active diferite care lucrează împreună (spre deosebire de medicamentele de sinteză, care au și o singură substanță activă). Pentru bacterii, este imposibil să dezvolte rezistență în fața unui asemenea arsenal de „arme”, pe când față de o singură substanță activă, rezistența este inevitabilă.

Cele mai puternice uleiuri cu efect antibiotic sunt cele de cimbru și de cuișoare. Se administrează sub formă de capsule sau soluție, din gama Biomicin. Un avantaj important al acestor tratamente naturiste pentru Stafilococ auriu este că sunt bine tolerate de către organism, fără să producă efecte adverse.

Un alt tratament naturist care, potrivit mărturiilor, dă rezultate uimitoare, este mierea de Manuka. Este preparată de albine din floarea arborelui de Manuka, ce crește în insulele sălbatice din Noua Zeelandă și e celebră pentru proprietățile sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi consumată, dar și aplicată extern pe infecțiile cutanate.

Cum previi infectarea cu Stafilococ auriu

Vestea proastă este că stafilococii se găsesc pretutindeni și se pot lua printr-o simplă atingere, dacă nu ai grijă maximă la igienă și dacă ai un sistem imunitar slăbit. Ce poți face?

  1.     Cea mai bună soluție pentru a preveni infectarea este întărirea sistemului imunitar. Reușești acest lucru printr-o alimentație mai sănătoasă, nutritivă, echilibrată, și prin consumul, în cure, a diverselor  tipuri de remedii naturiste: capsule cu ciuperci medicinale, cu plante, siropuri cu cătină și echinacea, sau cu miere și propolis, ceaiuri etc.
  2.     O a doua soluție necesară este grija la igienă. Spală-te cât mai des pe mâini, spală-ți la temperaturi ridicate hainele de stradă, pe cele de la sală, prosoapele, cuverturile și lenjeriile de pat. De asemenea, nu folosi la comun cu alții produse de igienă.
  3.     Dacă ai răni deschise la nivelul pielii, acoperă-le și îngrijește-le corespunzător, schimbă-ți des bandajele.

Dacă ai suspiciunea unei infecții cu Stafilococ auriu, la nivelul pielii sau intern, mergi la medic pentru o diagnosticare corectă și recomandări de specialitate.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Buna ziua! In urma cu o saptamana am inceput sa am simptomatologia specifica unei infectii urinare( dureri lombare, senzatia de mictiune continua), in sumar au fost foarte multe leucocite iar la urocultura a fost depistat stafilococ auriu.
Imi puteti recomanda un tratament in acest caz? Multumesc!
Mentionez ca am 25 de ani!

Raspuns Fares: Bună ziua. Pentru infecție urinară vă recomandăm capsulele Biomicin urinar, câte 1 capsulă de 3-4 ori pe zi, la 1 oră după masă 15 zile și ceaiul Diurosept câte 3-4 căni pe zi, 3-6 săptămâni. Se asociază capsulele Diurosept cu merișor câte 1 capsulă de 3 ori pe zi. Capsulele Diurosept cu merișor se pot administra 1-3 luni. Multă sănătate!
Oana U.
12 Martie 2024

Bună ziua, am un băiețel de 8 ani și 4 luni care în urma analizei și a unor bubițe pe corp a fost depistat cu stafilococ auriu MRS .Medicul a recomandat tratament antibiotic 7 zile.Acum 3 zile l a terminat dar observ ca au apărut noi bubițe clar tratamentul nu a avut efect.Voi aștepta 2 săptămâni pana la noile analize dar simt ca acesta nu a trecut și trebuie acționat.Am folosit și în alte situații produsele de la Fares și au dat rezultate. Din păcate și eu am luat acest stafilococ sunt în tratament cu același antibiotic dar vad ca nu prea are efect.Ce recomandați în aceasta situație? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Raspuns Fares: Bună ziua. Dintre produsele noastre vă recomandăm în cazul băiețelului, Biomicin Forte, A3, soluție, 1-2 picături de ulei esenţial de 3 ori pe zi amestecate cu câte o lingură de miere, la o oră după masă, timp de 15 zile, urmând ca după 2 săptămâni pauză, să se reia cura; iar în cazul dvs. Biomicin Forte, A15 capsule, 1 capsulă de 3 ori pe zi, la o oră după masă. La nevoie se pot administra 4 capsule pe zi, 15 zile, cu reluarea curei după 2 săptămâni. Pe bubițe puteți aplica soluția Biomicin A2, 5 picături de ulei esenţial se amestecă cu 10ml ulei gras (de măsline, sâmburi de struguri) și se aplică local, de 2-3 ori pe zi. Multă sănătate!
Matei Daniela
6 Martie 2024

Pentru erizipel ce tratament recomandați ? Și ce să iau pentru imunitate scăzută ?

Raspuns Fares: Bună ziua. Pentru stimularea imunității vă recomandăm capsulele Imunitate Forte, 1 capsulă de 2 ori pe zi, 3-6 săptămâni, asociat cu Vitamina C 500 Naturală, solubil, 2 plicuri pe zi, 1-3 luni, Zinc+Vitamina D3, 1 capsulă pe zi, 1-3 luni și ceaiul Imunitate, F146, 1 cană cu ceai de 3 ori pe zi, 1-3 luni. Pentru erizipel nu deținem un tratament specific. Vă dorim multă sănătate!
Mihaela Elena Cîra
31 Ianuarie 2024

Pentru tiuit permanent în urechea stângă, ce îmi recomandați?

Raspuns Fares: Bună ziua. Pentru acufene vă recomandăm capsulele Circulație cerebrală și memorie, 1-2 capsule/zi, nu mai târziu de ora 18, timp de 3-6 luni, asociat cu ceaiul Circulație cerebrală, 3 căni cu ceai pe zi, 3-6 luni. Multă sănătate!
Mihai Vasile
29 Ianuarie 2024

Bună ziua!

Am 2 copii, unul de 15 ani și unul de 11 ani, cu stafilococ auriu în nas(in mesajul anterior am mentionat gresit ..in gat). Am făcut tratament cu antibiotic la fiecare în același timp dar dacă unul scăpa, celalalt nu scapă și în câteva zile aveau iar amândoi. Va rog sa ne recomandați un tratament sa putem scăpa de el. Folosim produsele FARES și știm ca sunt eficiente.

Raspuns Fares: Bună ziua. Vă recomandăm Biomicin A14, capsule moi, pentru 11 ani: 1 capsulă de 2 ori/zi, iar pentru 15 ani: 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 1 oră după masă, timp de 10-15 zile, Biosept, pentru 11 ani: în primele 3 zile de la debut cate 1 capsulă de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsulă de 2 ori pe zi, iar pentru 15 ani: 2 capsule de 3 ori pe zi, în primele 3-4 zile, apoi 1 capsulă de 3 ori pe zi, Hapciu solubil, 2-3 plicuri/zi, 7 zile. Inhalații cu soluția Hapciu ușurează respirația, seara, Hapciu nazal, roll-on peste zi, la nevoie, timp de 7-10 zile. Pentru durerea în gât vă recomandăm Plantusin, R60, spray pentru gât, 2-3 pufuri de 3 ori pe zi. Ceaiul Viroherb, 2-3 căni cu ceai pe zi, ajută atât pentru hidratare cât și pentru calmarea iritațiilor tractului respirator, întărirea imunității. Multă sănătate!
Cristina Marian
29 Ianuarie 2024

Bună ziua!

Am 2 copii, unul de 15 ani și unul de 11 ani, cu stafilococ auriu în gat. Am făcut tratament cu antibiotic la fiecare în același timp dar dacă unul scăpa, celalalt nu scapă și în câteva zile aveau iar amândoi. Va rog sa ne recomandați un tratament sa putem scăpa de el. Folosim produsele FARES și știm ca sunt eficiente.

Raspuns Fares: Bună ziua. Vă recomandăm Biomicin A14, capsule moi, pentru 11 ani: 1 capsulă de 2 ori/zi, iar pentru 15 ani: 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 1 oră după masă, timp de 10-15 zile, Biosept, pentru 11 ani: în primele 3 zile de la debut cate 1 capsulă de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsulă de 2 ori pe zi, iar pentru 15 ani: 2 capsule de 3 ori pe zi, în primele 3-4 zile, apoi 1 capsulă de 3 ori pe zi, Hapciu solubil, 2-3 plicuri/zi, 7 zile. Inhalații cu soluția Hapciu ușurează respirația, seara, Hapciu nazal, roll-on peste zi, la nevoie, timp de 7-10 zile. Pentru durerea în gât vă recomandăm Plantusin, R60, spray pentru gât, 2-3 pufuri de 3 ori pe zi. Ceaiul Viroherb, 2-3 căni cu ceai pe zi, ajută atât pentru hidratare cât și pentru calmarea iritațiilor tractului respirator, întărirea imunității. Multă sănătate!
Cristina Marian
29 Ianuarie 2024

Actioneaza biomicin si pe articulatii ,oase ,si nivel sistem organe ?

Raspuns Fares: Bună dimineața. Biomicin forte, capsule moi este recomandat în infecții bacteriene cu diferite localizări: respiratorii, ORL, cutanate; în cazul persoanelor care nu mai răspund la antibioterapie sau prezintă intoleranțe și reacții alergice; vă poate ajuta în problema dvs. Multă sănătate!
Dana
24 Noiembrie 2023

Bună ziua! Pentru stafilococ auriu în ureche (cu timpan perforat), la un adult, ce recomandați?

Raspuns Fares: Bună dimineața! Vă recomandăm capsulele Biomicin Forte, 1 capsulă de 3 ori pe zi, la o oră după masă, 10-15 zile; puneți pe un tampon de vată, 1-2 picături Biomicin soluție și stați cu ea în ureche preț de câteva minute, repetați procedeul de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Multă sănătate!
Raluca
21 Noiembrie 2023

Buna seara,pentru stafilococ auriu la ochi care nu a raspuns la tratamentul oftalmic ce recomandati?multumesc

Ionita Elena
10 Aprilie 2023

Bina ziua! Va rog sa imi transmiteti o schema de tratament pentru stafilococ auriu in gat pentru copii de 2 respectiv 5 ani. Multumesc!

Raspuns Fares: Buna ziua. Pentru copil de 5 ani va recomandam siropul Biosept cu miere si propolis si solutia Biomicin cate 2 picaturi la o lingurita de sirop de 3 ori pe zi, 2 saptamani. Se pot asocia si comprimatele de supt Plantusin de gat, cate 1/2 comprimat de 4 ori pe zi, la 1 oră după masă. După administrare, timp de 30 de minute nu se consumă alimente sau lichide. Pentru copilasul de 2 ani, va recomandam siropul Biosept cu miere si propolis cate 1 lingurita de 2 ori pe zi iar pentru efecte mai intense se poate asocia argint coloidal din comert. Multa sanatate!
Ramona
5 Aprilie 2023

Buna seara,
De aproape un an ne da bătăi de cap o infectie cu stafilococ auriu, manifestat prin abcese/ furungi. Am primit de mai multe ori tratament antibiotic, dar din pacate fara rezultat. Ce recomandați?

Raspuns Fares: Buna ziua. Pentru adult va recomandam capsulele Biomicin forte si capsulele Biosept, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, din fiecare, 2 saptamani. Se asociaza si ceaiul Curatarea sangelui, 3 cani pe zi, 1-2 luni. Se recomanda evitarea grasimilor animale(lactate, carne grasa, untura etc) ,zaharul si produsele cu zahar. Multa sanatate!
Elena
5 Ianuarie 2023

Bună ziua, vă rog frumos, pentru fetița, 4a8l, 17 kg, cu stafilococi auriu cutanat (impetigo) ce recomandati

Raspuns Fares: Buna ziua. Se poate administra solutia Biomicin, cate 1-2 picaturi la o lingutrita de sirop Biosept, de 3 ori pe zi, 2 saptamani. Dupa o pauza de 2 saptamani, cura se poate relua. Multa sanatate!
Maria
17 Decembrie 2022

Pentru stafilococ mrsa în nas ce recomandați?

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam inhalatii sau aerosoli cu ulei esential de Pin si solutia Biomicin de 2 ori pe zi, 7-10 zile, capsulele Biomicin forte si capsulele Biosept, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, 2 saptamani. Dupa o pauza de 2 saptamani cura se poate relua. Multa sanatate!
Botezatu
22 Noiembrie 2022

Bună ziua!
Pentru stafilococ auriu în nas, la copii, fără simptome, ce recomandați?
Va mulțumesc!

Raspuns Fares: Buna ziua. Ce varsta are cel mic?
Ionela
1 August 2022

Pentru stafilococ auriu in nas ...ce recomandați.
Multumesc

Raspuns Fares: Se pot administra capsulele Biomicin forte si capsulele Biosept, cate 1 capsula de3 ori pe zi din fiecare, 2 saptamani. Dupa o pauza de 2 saptamani, cura se poate relua pentru inca 2 saptamani.
Nicol
16 Iunie 2022

Bună ziua. Pentru stafilococ auriu localizat la nivelul pielii(invlusiv la degetelep), care se manifesta sub forma de mâncărimi, ce ne puteți recomanda? Va mulțumesc anticipat!

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam capsulele Biomicin forte si capsulele Biosept cate 1 capsula de 3-4 ori pe zi, 2 saptamani. Dupa o pauza de 2 saptamani, cura se poate repeta. Multa sanatate!
Iancu
2 Aprilie 2022

Buna ziua. Prin analiza am descoperit stafilococul auriu in zona genitala,sub vulva. Zona este roșie, ''fripta'' cu usturimi la urinare. Urocultura este buna precum și analiza la secretie. Ce imi recomandați? Mentionez ca adaptez.

Raspuns Fares: Buna ziua. Se pot face bai de sezut cu ceai Ginosept, de 1-2 ori pe zi si apoi se poate aplica crema Ginosept, de 2-3 ori pe zi, 10-15 zile. Multa sanatate!
Ana
28 Februarie 2022

Se piate administra si la un caine de talie medie, 9 an, stafilococ licaluzat in urecge. Care ar fi schema de tratament?

Raspuns Fares: Buna ziua.Nu este de competenta noastra sa recomandam o schema de tratament in patologiile canine. Va recomandam consultul de specialitate la medicul veterinar. Va multumim! Zi frumoasa!
Ionescu Ofelia
15 Iunie 2021

Acționează aceste produse, administrate intern, și în cazul în care stafilococul este localizat la ochi? Ce tratament local recomandați?

Raspuns Fares: Buna ziua! Intern se pot administra capsulele Biomicin forte si capsulele Biosept, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, 2 saptamani. Nu avem picaturi pentru ochi, de aplicat extern. O zi frumoasa!
Alina
20 Aprilie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri