Conform statisticilor, aproximativ 50-60% dintre femei experimentează cel puțin o infecție urinară de-a lungul vieții, iar circa 20-30% se chinuie cu infecții recidivante. Acestea din urmă sunt cele mai neplăcute, dar și îngrijorătoare. Îți vom dezvălui aici câteva „trucuri” pentru a scăpa definitiv de ele.
Din ce cauze reapar?
Vorbim despre infecții urinare recurente dacă apar de două sau de mai multe ori într-un interval de 6 luni, ori apar peste trei infecții în decursul unui an. Există mai multe cauze pentru care nu poți scăpa de ele:
• Stilul de viață, obiceiurile de zi cu zi, anumite greșeli pe care le faci favorizează apariția infecțiilor urinare. Spre exemplu, dacă nu cunoști sau nu respecți regulile de igienă, nu bei suficiente lichide, mereu întârzii nevoia de a merge la toaletă, atunci nu-i de mirare că afecțiunea revine.
• Imunitatea slabă este o altă cauză. Dacă nu o întărești, vei fi mereu vulnerabilă și predispusă la îmbolnăviri.
• Unele afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, bolile renale (pietre la rinichi) sau o anomalie a tractului urinar, pot crește riscul de infecții urinare repetate.
• Schimbările hormonale din timpul menopauzei sunt și ele factori de risc, căci duc la uscarea și subțierea mucoasei uretrale, ceea ce favorizează dezvoltarea bacteriilor.
• De asemenea, persoanele care au avut o infecție urinară pe care nu au tratat-o corect sunt susceptibile să mai facă una, din cauză că bacteriile nu au fost eliminate complet din tractul urinar. Ele persistă și, periodic, mai ales pe fondul unei imunități scăzute, se înmulțesc necontrolat. Atunci infecția reapare.
• Să nu uităm de factorii genetici: unele persoane pot avea o sensibilitate, o predispoziție genetică pentru infecții urinare.
Sunt periculoase?
În afară de faptul că afectează calitatea vieții, repetarea acestor infecții nu rămâne fără urmări. Poate provoca daune permanente la rinichi, antibioticele de sinteză administrate abuziv afectează și ele stomacul, ficatul, imunitatea. În timp, infecțiile ajung să fie tot mai dificil de tratat și vor necesita tratamente tot mai puternice.
Cum le poți trata definitiv?
Pentru a stopa infecțiile urinare recurente, e important să identifici și să elimini cauzele subsidiare ale lor. Poate e nevoie să-ți corectezi stilul de viață, să-ți ții sub control bolile asociate, să faci investigații suplimentare la medicul specialist. În plus, ține cont de următoarele recomandări:
• Ia tratamentul corect. Este nevoie de antibiotice, însă, cum cele de sinteză au efecte adverse și nu le poți lua abuziv, e de preferat să optezi pentru varianta naturală. Capsulele Biomicin urinar cu uleiuri esențiale sunt cele mai puternice antibiotice naturale, cu substanțe active complexe, în fața cărora bacteriile nu pot dezvolta rezistență. Cura trebuie să dureze 10-15 zile. Nu o întrerupe la cele mai mici semne de ameliorare a simptomelor.
• Hidratează-te mai mult, atât în timpul curei, cât și după. Dacă te obișnuiești să bei multe lichide, vei asigura un flux mai mare de urină, iar bacteriile nu vor avea timp să stagneze în tractul urinar.
• Întărește-ți imunitatea, pentru a ajuta corpul să lupte cu microbii. Astfel, previi infecțiile.
• Respectă regulile de igienă, fără ca asta să însemne spălături excesive ale zonei intime, cu săpunuri iritante. Folosește doar produse blânde, special concepute, evită absorbantele interne, menține zona intimă curată și uscată, și atenție la igiena mâinilor atunci când mergi la toaletă. Vei vedea că încet, cu răbdare, vei depăși perioada sensibilă a infecțiilor urinare și vei scăpa definitiv de ele!