×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Splinuța – remediu pentru rinichi și tractul urinar

Articole

Splinuța este o plantă medicinală utilizată tradițional din cele mai vechi timpuri pentru acţiunile sale cicatrizante, calmante, expectorante, antidiareice, diuretice, antiinfecţioase. Într-un Articol publicat în Revista farmaceutică a Moldovei în anul 2017, se precizează că în Europa, de-a lungul Evului Mediu, splinuța era numită remediul cavalerilor, datorită utilizării ei în tratamentul plăgilor provocate de armele albe. În Medicina Tradiţională Chineză este utilizată pentru a îndepărta tristeţea, traumele emoţionale, depresia, emoţii considerate cauze importante în patologia rinichilor, ce constituie rezervorul de energie al organismului.ceai Diuretic u101

Actualmente, în fitoterapie splinuța se întrebuinţează în principal pentru litiaza renală şi vezicală, pentru eliminarea retenției de apă în țesuturi, în cazul infecțiilor și inflamațiilor urinare. În medicina tradiţională bulgară splinuţa este recunoscută pentru beneficiile în tratarea nefritelor cornice. Tinctura-mamă preparată din părţile aeriene proaspete ale plantei este indictă în colică renală, cistită și pentru eliminarea uraților.

O lungă perioadă de timp splinuța fost dată uitării, dar în prezent şi-a recăpătat locul bine meritat în fitoterapia modernă prin numeroase cercetări care au evidențiat acţiunea sa farmacoterapeutică. A fost identificată o gamă vastă de substanțe active dintre care compuşii fenolici sunt consideraţi cei mai valoroşi pentru acţiunea antiseptică urinară, antiinflamatoare, antioxidantă, diuretică, antibacteriană, citostatică şi imunomodulatoare a produsului vegetal.

Regăsiți splinuța în formula ceaiului Diuretic de la Fares, alături de alte plante importante pentru sănătatea aparatului urinar: Rădăcină de pătrunjel, tarhon, troscot, frunze de leuştean, urzică, sânziene, flori de soc, frunze de mesteacăn și rădăcină de brusture.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.