facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-22
Vizualizari: 1394
Comentarii: 0
Soluții simple pentru a calma durerea de stomac

Una dintre cele mai comune dureri pe care le experimentează oamenii este cea de stomac. Se resimte în partea superioară a abdomenului și se manifestă ca o arsură, o presiune, ori ca niște crampe. Cauzele sunt mai multe, majoritatea țin de obiceiurile alimentare și nu sunt serioase, dacă durerea e episodică. Pot fi rezolvate ușor, cu mici schimbări în stilul de viață. Dacă durerile nu se ameliorează și se repetă, înseamnă că e o problemă mai serioasă (gastrită, ulcer, boală de reflux gastroesofagian), caz în care trebuie să mergi la medic, pentru o consultație. Dar, pentru început, poți încerca următoarele soluții.

Atenție la alimentație! Nu mânca mult dintr-o dată, mestecă bine mâncarea și încearcă să ai mesele la ore regulate. Ideal e să ai trei mese principale și 1-2 gustări pe zi. Ciugulelile haotice și mesele copioase pun la grea încercare stomacul.protejeaza mucoasa gastrica

Urmezi un tratament medicamentos? Anumite pastile, administrate pe termen lung, pot afecta stomacul, de aceea e bine să vorbești cu medicul să-ți ajustezi tratamentul și, în același timp, să folosești, în paralel, remedii din plante, precum capsulele Stomac Sanatos, pentru protecția mucoasei gastrice.

Fă sport. Dacă nu ești obișnuit, poți începe cu mici plimbări prin cartier. Mișcarea de orice fel este benefică pentru întregul organism, inclusiv pentru sistemul digestiv.

Relaxează-te. Multe dureri de stomac sunt pe fond nervos, din cauza stresului. Exercițiile de respirație, yoga, inclusiv o baie caldă în cadă ușurează durerile de stomac.

Grăsimile. Evită prăjelile, fast-food-ul, afumăturile și alimentele procesate. În schimb, orientează-te spre grăsimi bune, cum ar fi nucile, avocado, peștele, uleiurile presate la rece.

Fă-ți un obicei din a bea zilnic ceaiuri din plante cu efect calmant, care protejează mucoasa stomacului, reglează secreția gastrică și ajută la eliminarea disconfortului digestiv. Fares are o rețetă specială de ceai pentru stomac, după rețeta originală din anii ’30 a farmacistului Andrei Farago.

Evită alcoolul, cafeaua, alimentele picante, și încearcă să te lași de fumat. Toate acestea irită mucoasa stomacului și pot fi responsabile de frecventele tale dureri.

Ai putea inclusiv să-ți verifici eventualele intoleranțe alimentare sau să observi după ce tip de alimente sau obiceiuri încep crampele. Trebuie să știi că inclusiv unele fructe și legume cresc aciditatea în stomac.

Când să te îngrijorezi

Dacă durerile de stomac se repetă săptămânal, sau au intensitate crescută, nu au legătură cu obiceiurile alimentare și se asociază cu alte simptome, precum vărsături, scaun negru, iradiere posterioară a durerii, e cazul să mergi urgent la medic.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri