În actualul context pandemic, cu multitudinea de viroze care circulă prin școli și grădinițe, probabil nu e părinte care să nu se gândească, îngrijorat, la sănătatea copilului său. Nimeni nu vrea să-și vadă puiul cu febră, tuse, durere de cap și stare generală de rău, ca să nu mai vorbim de riscul unor complicații. Ce ar fi de făcut? Să lucrăm la prevenție, iar pentru asta, cel mai important pas ar fi întărirea imunității.
O imunitate puternică nu se construiește peste noapte, nici după doar 2-3 pastile. Rezultatele apar în timp, după 4-6 săptămâni de cură cu remedii din plante, alimentație adecvată și stil de viață sănătos. Puteți profita de vacanța de Crăciun, când copiii nu mai merg în colectivitate, pentru a începe construirea acestui „scut de protecție” în fața virozelor respiratorii.
Pentru că de cele mai multe ori nu reușim să întărim imunitatea unui organism doar din alimentație, în anumite perioade ale anului e bine să apelăm la remedii naturale vitaminizante.
În acest sens, vă recomandăm următoarele produse, în funcție de categoria de vârsta a copilului dumneavoastră:
COPII MICI 1 - 2 ani
Durata curei: 1 lună
IMUNITATE F147, sirop 1 linguriță x 2/zi
IMUNITATE F194/F146, ceai 100 ml x 3/zi
COPII 3 - 6 ani
Durata curei: 1 lună
ECHINACEA CU PROPOLIS ȘI VITAMINA C, comprimate 1 cpr x 3/zi
VITAMINA C 500 NATURALĂ F174, solubil 1 plic/zi
COPII 7 - 12 ani
Durata curei: 1 lună
VITAMINA C 1000 NATURALĂ F175, solubil 1/2 plic/zi
IMUNITATE RESPIRATOR ȘI DIGESTIV F160, capsule 1 cps x 2/zI
Comprimatele masticabile cu propolis și vitamina C, sau doar vitamina C din surse naturale (măceșe, cătină, coacăz negru, afin etc.) sunt remedii pe gustul copiilor (peste 3 ani). Le mai puteți administra și capsule special create pentru imunitatea sistemului respirator și digestiv. De asemenea, există siropuri și ceaiuri din plante cu efect blând, care pot fi administrate inclusiv copiilor de peste un an.
Totodată, copilul trebuie învățat să respecte regulile esențiale de igienă, să se spele cât mai des pe mâini sau să folosească gelul dezinfectant pe care i-l pui în ghiozdan, să poarte mască, să nu facă schimb de jucării și obiecte personale și alți copii.
În weekenduri, evitați mall-urile, cinematografele și locurile aglomerate. Nu e cazul să riscați inutil. Mai bine alegeți parcurile. De asemenea, acasă, respectați orele de somn, mențineți o atmosferă adecvată în camere (temperatură, umiditate), aerisiți, ieșiți zilnic afară și faceți mișcare. Mulți copii cam uită de acest aspect, în detrimentul telefonului și tabletei. Și nu uitați să profitați de vacanță, să vă bucurați de săniuș, să vă odihniți și să zâmbiți mai mult! Lipsa stresului și somnul pe săturate sunt esențiale pentru un organism puternic, sănătos.