facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-09-18
Vizualizari: 12941
Comentarii: 0
Soluții naturale pentru febră

Cât de periculoasă e febra, ce ascunde ea și cum trebuie abordată? Mulți nu știu să răspundă la aceste întrebări și, pe fondul îngrijorării, tot ce pot face este să pună mâna pe un antibiotic de sinteză. Înainte de a-și distruge stomacul cu aceste pastile, ar trebui să apeleze la remedii din plante medicinale. Acestea tratează în siguranță infecția și ușurează simptomele bolii fără a da efecte adverse.

Temperatura normală a corpului este de 36,5 – 37 de grade Celsius. Când aceste valori au crescut cu 1-2 grade, deja putem vorbi de febră. Aceasta nu e o boală în sine, ci un semnal de alarmă că în organism ceva nu e în regulă, iar el luptă cu bacteriile și virusurile care l-au atacat. În special în sezonul rece, cele mai frecvente cauze ale febrei sunt infecțiile respiratorii. Aici, febra debutează brusc, este mare la început, apoi scade treptat. La infecțiile bacteriene, în schimb, febra este moderată și crește treptat, persistând mai multe zile, fără tendința de a scădea brusc. Dacă vorbim de febra dată de răceală, odihna și consumul ridicat de lichide sunt necesare pentru vindecare, însă dacă vrei să ameliorezi simptomele și să ajuți organismul să lupte cu boala, apelează la remedii din plante. Iată care sunt cele mai indicate!

ceai medicinalCeaiurile medicinale

Sunt cele mai indicate tratamente în caz de stare febrilă. Cel de tei favorizează transpiraţia, cel de cimbru este antiseptic, iar cel de muşeţel diminuează inflamaţia. Poţi să le bei separat sau combinate. De asemenea, ceaiul din scoarţă de salcie conţine compuşi înrudiţi cu aspirina, fiind foarte bun pentru scăderea febrei. Mai sunt bune ceaiurile de ghimbir, coada șoricelului sau trifoiște de baltă, pentru efectul lor antifebril.

Uleiurile esențiale

funcționează ca antibiotice naturale care ajută organismul să lupte cu infecția. Se administrează pe o perioadă de 10-15 zile, câte 3-4 capsule pe zi, în funcție de gravitatea simptomatologiei. Au acțiune antivirală, bacteriostatică și imunostimulentă uleiurile de cimbru, cuișoare, lavandă, ti-tree, de pin și de eucalipt.

Siropurile și pulberile din plante

Sunt indicate celor care au o sensibilitate gastrică, copiilor și femeilor însărcinate. La magazinele naturiste există preparate pe bază de muguri de plop, lichen de piatră, frunze de măslin și scoarță de salcie. Toate acestea au proprietăți antibiotice și antivirale, reduc temperatura corpului prin mecanism sudorific și întăresc imunitatea.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri