facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-08-02
Vizualizari: 1831
Comentarii: 0
Soluții naturale pentru arsurile solare

A fost vreo vacanță în care să nu pierzi noțiunea timpului, la plajă, și să ajungi seara în cameră cu pielea roșie și arsă? Oricât de multă grijă ai avea, soarele te poate prinde fără să-ți dai seama, mai ales în prima zi, când ești mai alb. Ca să nu riști să stai restul vacanței sub umbrelă, dar și pentru un bronz frumos și sănătos, ia măsuri încă de la primele semne de arsură. Există remedii naturiste cu efect calmant, antiinflamator și cicatrizant pentru piele.

- Primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi în cameră este un duș cu apă la temperatura corpului, chiar mai răcoroasă. Dacă ai cadă în camera de hotel, poți face o baie la fel de răcoroasă în care să adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge-te cu un prosop moale, prin tamponare, fără să freci pielea și așa iritată.

- Folosește-te de cuburi de gheață, pe care să le treci peste zonele înroșite și arse. Acestea reechilibrează temperatura corpului, reduc căldura și senzația de usturime.

- Și feliile de castravete (de la frigider) absorb căldura din piele, calmează și hidratează. Poți da un castravete pe răzătoare, adăuga puțin lapte rece și aplica pe piele, prin tamponare.

-  Fă-ți un ceai de mușețel sau de gălbenele, răcește-l și aplică apoi comprese pe zonele afectate. Plantele medicinale au efect emolient, antiinflamator, cicatrizant.

- Dacă ai la-ndemână un borcănel cu miere, ești salvat. Mierea oprește arsura, grăbește vindecarea pielii și previne eventualele cicatrici, grație efectului ei antibacterian, antiinfecțios, emolient. Întinde-o pe piele, las-o să acționeze cât poți de mult, apoi clătește.

- Gelul de aloe vera este un alt remediu pe care ni-l oferă natura în caz de arsuri solare. Răcoros, hidratant, cu proprietăți antiinflamatorii și dezinfectante, aloe vera accelerează procesul de vindecare și calmează pielea.crema

- Compresele cu lapte rece sau chiar aplicarea unui strat de iaurt natural pe zona afectată se pare că fac minuni.

- Uleiul de cocos este foarte hidratant pentru pielea arsă, care „strânge”, ajutând-o să se refacă.

- De altfel, ai nevoie de creme cât mai grase, emoliente, ideale unele speciale pentru „după plajă”. O parte dintre remediile naturiste de mai sus probabil că e mai greu să le găsești într-o stațiune necunoscută din străinătate. Așa că, preventiv, e bine să pui de acasă în bagaj o cremă calmantă și cicatrizantă, special concepută, cu care să te dai seara, după plajă! Spre exemplu, crema Farederm, pe bază de extracte de flori de gălbenele, sunătoare și muguri de plop, stimulează procesul natural de refacere a pielii.

- Orice remediu folosești, nu freca, ci aplică ușor, mai mult prin tamponare. Pielea arsă de soare are niște bășicuțe microscopice care se rup, iar vindecarea este îngreunată. De asemenea, dormi într-o cămașă sau pijama ușoară, din material mătăsos, care nu zgârie pielea. A doua zi ar fi indicat să nu te mai expui la soare pentru a da zonei afectate răgaz să-și revină. Dacă nu se poate, aplică o cremă cu factor mare de protecție.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri