facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 12497
Comentarii: 0
Soluţii din natură pentru lipsa poftei de mâncare

Aşa cum există plante medicinale pentru mâncăcioşi, care reduc apetitul, natura pune la dispoziţie şi plante pentru cealaltă categorie, a celor lipsiţi de poftă de mâncare. Ne adresăm aici persoanelor în vârstă, copiilor mofturoşi şi celor care, dintr-un motiv  sau altul, nu mai pot mânca normal.reminalizeaza corpul

Cei care trebuie să ţină diete peste diete şi să mănânce cu porţia pentru a nu se îngrăşa s-ar considera norocoşi să treacă şi ei măcar printr-o perioadă de inapetenţă. Însă lipsa poftei de mâncare este periculoasă pe termen lung pentru că slăbeşte organismul. Celor care se confruntă cu această problemă le recomandăm remedii naturiste uşoare şi eficiente.

-          Se ştie din bătrâni că tot ce e iute îţi face poftă de mâncare. Aşa că, mănâncă fără restricţii ardei iute, ceapă, hrean. Pune-ţi în farfurie alimente pline de vitamine, cum sunt ţelina, ridichiile, ardeiul gras. Nu ocoli alimentele bogate în calorii, cum sunt compoturile, bananele, fasolea sau mazărea, ciocolata, pentru că sunt săţioase. Sucul de aloe vera şi cel de ridiche neagră sunt foarte sănătoase, cresc imunitatea şi dau poftă de mâncare. Merele şi portocalele stimulează digestia şi, implicit, apetitul.

-          Multe persoane nu pot mânca dimineaţa, lucru nesănătos pentru stomac şi pentru organism în general. Încearcă alimente uşoare, gustoase, săţioase, care îţi vor furniza energie. Spre exemplu: fructe proaspete sau suc de fructe, o linguriţă de miere amestecată cu tinctură de propolis sau cu un mix de seminţe (in, susan, floarea soarelui, nuci...), fulgi de ovăz cu lapte sau cu iaurt, o felie de pâine prăjită cu unt şi cu miere etc. Mierea nu trebuie să lipsească mai ales din alimentaţia copiilor mofturoşi. O linguriţă pe zi, dimineaţa, le va deschide apetitul.

-          Nu poţi să mănânci? Atunci bea! Ceaiurile medicinale care dau poftă de mâncare sunt cele pelin, rădăcină de angelică, păpădie, obligeană, ţintaură, schinel, coada calului. Aceste plante stimulează secreţia de sucuri gastrice şi, prin urmare, pofta de mâncare, ajută la digestie. Se beau cu o jumătate de oră înainte de masă.

-          Dă gust mâncării! Condimenteaz-o cu mult pătrunjel, cuişoare, coriandru, piper, scorţişoară, cimbru, toate acestea stimulând sucurile gastrice.

-          Tinctura de mărar este recunoscută pentru puterea ei de a trata anorexia. Se diluează câteva picături într-o jumătate de pahar de apă şi se bea înainte de masă. Atenţie că, folosită pe termen lung, poate da dereglări hormonale.

-          Aerul proaspăt şi mişcarea stimuează pofta de mâncare şi te vor face să te simţi mai în putere.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri