×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Soluții de slăbit pentru părinții ocupați

Ceaiuri

Viața unui părinte e, în multe cazuri, ca într-un roller coaster. Dimineața pe fugă pregătesc copiii de școală/grădiniță, urmează 8-9 ore de serviciu, cu stres și agitație, apoi recuperarea copiilor, gătit, spălat, culcatul celor mici și multe alte mărunțișuri administrative. Când să mai ai timp de mers la sală, de ținut diete? Mulți părinți, descurajați, renunță la bătălia cu kilogramele în plus. Medicii au, totuși, soluții și pentru programul lor.

– Micul dejun are reputația de a fi cea mai importantă masă a zilei. Dacă sari peste ea, vei fi tentat să mănânci la prânz mâncăruri mult mai consistente, mai bogate în calorii, în loc să alegi o simplă salată sau o supă. Încearcă să te trezești cu 10 minute înainte pentru a apuca să mănânci ceva sănătos, acasă. Totuși, regula se aplică doar celor care sar peste micul dejun din lipsă de timp. Persoanele care pur și simplu nu pot înghiți nimic la prima oră nu trebuie să se forțeze să mănânce. Dacă vrei să slăbești, ultimul lucru pe care trebuie să-l faci este să te forțezi să mănânci. Ia-ți ceva la pachet și mănâncă în momentul în care simți foamea.

– Copiii îți cer prăjituri și sucuri din comerț care te tentează și pe tine? Evident, pentru a urma orice fel de cură de slăbire trebuie în primul rând să fii suficient de motivat, să ai voință. Însă cum pentru obținerea și păstrarea siluetei e nevoie de un stil de viață sănătos pe termen lung, nu ar fi rău să schimbi, ușor, ușor, obiceiurile alimentare ale întregii familii. Copiii îți cer prăjituri? Prepară-le în casă unele sănătoase, raw vegan, fără zahăr, pe bază de fructe, semințe, cereale, iaurturi. Vor paste și cartofi prăjiți? Folosește paste, pâine… din făină integrală, cartofii scoate-i pe șervețele absorbante, alege mereu varianta sănătoasă de gătire a unui aliment. Gusturile se cultivă din copilărie, cei mici mănâncă la masă ceea ce văd în farfurie la părinții lor.

– Nu ai timp de sport? Poți arde calorii fără să mergi la sală. Parchează mașina la distanță mai mare de serviciu, ca să mergi mai mult pe jos, urcă scările în loc să iei liftul, iar la finalul zilei mergi în parc cu cei mici. Ei au nevoie de aer curat și de joacă, așa că poți profita și tu. Jucați împreună tenis, fotbal, mergeți cu bicicletele etc. Echipează-te corespunzător și, când cel mic e la tobogane/leagăne, tu dă ture în jurul respectivului loc de joacă. În weekend, puteți face drumeții pe munte sau alte activități ce implică mișcare în aer liber.

– Nu ai nevoie de prea mult timp în plus ca să îți prepari și să bei zilnic ceaiuri medicinale care te ajută la slăbit. Spre exemplu, ceaiul verde, băut dimineața, accelerează metabolismul, cel de scorțișoară ajută la arderea grăsimilor și reduce senzația de foame, cel de rozmarin acționează împotriva țesutului adipos, cel de soc stimulează detoxifierea organismului, iar cel de fenicul reglează apetitul. În magazinele naturiste sunt și formule de ceaiuri gata preparate, gândite special pentru cei care țin cură de slăbire.

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.