×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Socul, planta anului 2013. Uite câte beneficii are pentru sănătate!

Tendințe

Anual, de aproape două decenii, The International Herb Association din SUA alege “planta anului”. Membrii asociaţiei din întreaga lume fac selecţii pe baza importanţei plantei, în cadrul a trei mari categorii: medicină, bucătărie şi importanţă ornamentală. Câştigătoare anul acesta a ieşit Sambucus Nigra, pe numele ei popular – socul.ajuta in controlul greutatii

Socul îşi merită din plin titulatura de “planta anului 2013”. E bun în curele de detoxifiere a organismului, în răceală, gripă, tuse, pentru creşterea diurezei sau pentru întărirea imunităţii. Principiile active din florile sale reduc inflamaţia căilor respiratorii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi măresc rezistenţa organismului în faţa infecţiilor.

În popor, socul e cunoscut ca fiind chiar o plantă magică, de leac. Florile sale frumos mirositoare se culeg în zilele însorite şi se usucă în strat subţire, cât mai răsfirate. Odată uscate, se folosesc în scop terapeutic sub formă de infuzie, pulbere, sirop sau tinctură. Această plantă medicinală este apreciată, de altfel, în întreaga lume, atât pentru aroma deosebită, cât şi pentru toate aceste efecte terapeutice remarcabile.

Există şi numeroase legende şi poveşti pe marginea socului. În Antichitate, oamenii credeau că printre ramurile acestui arbust vieţuiesc spirite şi din acest motiv nu le tăiau. Olandezii credeau şi ei că există un duh printre ramuri şi le tăiau doar după ce îi cereau acestuia permisiunea. La germani, socul era un arbust sacru, dedicat zeiţei Freya, iar în India, o legendă spune că utilizarea continuă a socului e miraculoasă – garantează longevitatea şi, în timp, vindecă omul de toate bolile.

Eşti curios care va fi planta anului viitor? Propusă pentru coroniţa câştigătoare este pelinul, o plantă medicinală pe cât de amară, pe atât de vindecătoare.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.