facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-06-27
Vizualizari: 808
Comentarii: 0
Shake anticolesterol

Creșterea colesterolului sanguin reprezintă un semnal de alarmă pentru organism. Consecințele sunt formarea plăcilor de aterom pe artere, îngustându-le sau chiar blocându-le.

Așadar, un nivel crescut al colesterolului duce la un risc crescut al afecțiunilor vasculare.

Iată un shake ușor de preparat ce ajută la scăderea colesterolului rău și care poate fi adoptat în dieta alimentară zilnică alături de alte alimente cu aceleași beneficii asupra metabolismului lipidic.

Ingrediente:

1 cană de lapte de migdale

1-2 lingurițe de cacao

1 banană

¼  linguriță scorțișoară

½ lingurița de ardei roșu Cayenne

Banana se decojește și se taie felii, apoi se mixează în blender toate ingredientele, adăugându-se treptat laptele de migdale, până se omogenizează.Se servește imediat.

Migdalele nu conțin gluten, sunt sărace în carbohidrați  și au efecte antiinflamatoare foarte bune dacă sunt consumate regulat. Laptele de migdale scade colesterolul și riscul bolilor de inimă prin scăderea nivelului proteinei C-reactive din sânge.

Cacaoa conține polifenoli care sunt niște antioxidanți puternici care stimulează imunitatea, previn afecțiunile cardiovasculare. Prin creșterea concentrației de serotonină induce o stare de bună dispoziție. Prin flavone scade depunerile colesterolului sub forma plăcilor de arterom pe pereții vaselor de sânge.

Bananele sunt esențiale pentru sănătatea inimii, scad colesterolul și au beneficii importante asupra sistemului nervos și muscular.Conțin Vitamina C, B6, potasiu și triptofan care stimulează secreția de serotonină. Bananele sunt totodată o bună sursă de energie.

Scorțișoara scade colesterolul, tensiunea arterială și îmbunătățește funcțiile creierului.

Ardeiul roșu Cayenne conține capsaicină care ajută la scăderea colesterolului rău și la scăderea tensiunii arteriale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri