Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Sfaturi pentru o inimă sănătoasă și o tensiune normală

Sfaturi Practice

Hipertensiunea arterială și bolile de inimă sunt printre cele mai frecvente afecțiuni atât la bărbați cât și la femei. Pentru a avea o inimă sănătoasă și valori tensionale normale este bine să iei în considerație următoarele sfaturi practice.

1. Somnul: urmărește să ai un somn odihnitor și suficient. Dormi 7-8 ore pe noapte deoerece somnul redus sub 6 ore este un risc de a dezvolta boli de inimă. Somnul reglează nivelul insulinei, în vreme ce lipsa de somn determină creşteri ale insulinei. Aceasta duce la creşterea în greutate, factor de risc pentru hipertensiunea arteriala si afectarea sănătății inimii. Pentru a avea un somn reconfortant și odihnitor consumă înainte de culcare un ceai de valeriană, Somn ușor  sau ia 1-2 capsule de Noapte bună.

2. Relaxarea: urmărește să eviți stresul și să râzi cât mai des, pentru că sistemul tău cardiovascular are numai de câștigat. Capsulele B complex vitamine naturale au efect vitaminizant, antianemic, remineralizant, neuroprotector și tonic cardiac. Vitamina B6 are rol important în producţia serotoninei care calmează organismul iar vitamina B9 (acidul folic), B3 şi vitamina B 12 te ajută să ai somn profund şi  o stare de spirit bună.

3. Greutatea: slăbeşte ca să ai o tensiune bună  și o inimă sănătoasă. O greutate păstrată în valori normale poate să ferească inima de boli. Grăsimea aduce mari prejudicii inimii, de aceea,  pieredea masei adipoase din jurul abdomenului este cel mai bun lucru, deoarece are un impact semnificativ asupra inimii. Practicați sportul sau mersul pe jos, cel puțin o oră de mişcare 3-4 zile pe săptămână. Dacă aveți probleme cu greutatea puteți folosi produsele din gama Daphne.

Nu în ultimul rând mare atenție la dietă, mai puţină sare, grăsimi animale, prăjeli, produse de patiserie. Obișnuiește-te să citeşti cu atenţie eticheta produselor din comerţ pe care le consumi, deoarece multe pot să conţină E-uri nocive. Cultivă relaţii armonioase, fă plimbări în natură şi bucură-te de viaţă.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.