×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Sfaturi pentru dieta în hipercolesterolemie

Sfaturi Practice

Pentru a elimina sursa exogenă de colestrol rău, este bine să luăm în considerare câteva sfaturi utile care se adresează celor care suferă de hipercolesterolemie sau doresc să prevină apariția acestei afecțiuni:

  • Să luăm mesele la aceleași ore în fiecare zi, pentru a favoriza pregătirea tubului digestiv pentru digestie. O digestie bună influențează pozitiv asimilarea corectă a principiilor alimentare fără depunerea de toxine, mucus în organism care favorizează creșterea colesterolului rău.
  • Să ne folosim de puterea plantelor medicinale cu efect hipocolesterolemiant, cum sunt cele din ceaiul Colesterol. Consumul unei cești ce ceai ce conțin astfel de plante stimulează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic și scade absorbţia grăsimilor la nivel intestinal.
  • Să consumăm suficiente lichide. Necesarul de apă zilnic este de 30-40 ml de apa per kg corp per zi.
  • Să excludem din alimentație grăsimile saturate și grăsimile (untura, untul, margarina, brânzeturile grase, carnea grasă, mezelurile).
  • Să  reducem consumul de dulciuri și produse de patiserie.
  • Alcoolul este bine să fie evitat deoarece deși nu conține colesterol, stimulează ficatul în producția endogenă de colesterol.
  • Țigările afectează multiple aparate și sisteme din corp, accelerează ateroscleroza și crește colesterolul. Renunțarea la fumat este o masură sănătoasă pentru cei cu hipercolesterolemie.
Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.