facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-12-20
Vizualizari: 756
Comentarii: 0
Sfaturi ca să nu dezvolţi rezistenţă la antibiotice

Bacteriile, bune sau rele, sunt organisme vii care luptă să supravieţuiască. Pentru asta, se transformă, se adaptează mereu. Cele rele, de fiecare dată când noi încercăm să le distrugem cu medicamente, ele găsesc o cale de a supravieţui. Astfel, apare rezistenţa la antibiotice, o problemă tot mai gravă la scară mondială.

Nevoia de a lua antibiotice din ce în ce mai puternice, creşterea duratei bolilor şi a spitalizării, complicaţiile, chiar eşecul terapiei medicamentoase, până la creşterea ratei mortalităţii, acestea sunt consecinţele rezistenţei la antibiotice. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, proporția bacteriilor rezistente la cel puțin unul dintre antibioticele cunoscute variază între zero și 82%. În momentul de faţă, cele mai rezistente bacterii sunt Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus,  Streptococcus pneumoniae, Salmonella spp. Pentru a câştiga lupta cu bacteriile, trebuie să venim cu strategii bine puse la punct, cu reguli clare de respectat şi cu câteva trucuri.

  • În primul rând, nu lua antibiotice de sinteză la cel mai mic semn de boală. Ele se administrează doar la recomandarea medicului, în cazuri de urgenţă. Este greşit să iei antibiotice în cazul unei infecţii virale (răceală, gripă). Pe lângă faptul că sunt ineficiente, îţi slăbesc şi mai mult imunitatea, îţi distrug stomacul.
  • În primă fază, mai ales pentru tratarea răcelilor şi gripei de sezon, încearcă varianta naturală. Există remedii din plante medicinale ca capsule moiBiomicin Forte capsule, cu puternic efect antibiotic, care nu au efecte adverse. Cele mai bune sunt uleiurile esențiale. De ce? Datorită compoziției lor foarte complexe. Dacă medicamentele de sinteză conțin o singură substanță activă, uleiurile esențiale conțin zeci de substanțe chimice diferite. Bacteriile se pot adapta în fața unei singure substanțe chimice, însă nu pot dezvolta rezistență în fața unui asemenea „arsenal” de arme. În plus, ele nu creează efecte adverse, nu scad imunitatea, nu afectează flora intestinală.
  • Când iei, totuşi, medicamente de sinteză, respectă schema de tratament, dozajul şi orele de administrare. Bacteriilor trebuie să le dai constant doza „ucigătoare”, în caz contrar, vor învăţa să supravieţuiască.
  • Nu întrerupe tratamentul dacă vezi că te simţi mai bine, deoarece cu siguranţă nu au fost distruse toate bacteriile, iar boala va recidiva. Durata unei cure cu antibiotice naturale este de 10-14 zile. Fă-ți analizele și, dacă mai e nevoie, poți relua tratamentul după o pauză de două săptămâni.
  • O strategie pentru a preveni rezistenţa la antibiotice este să asociezi pastilele clasice, de la farmacie, cu uleiuri esenţiale. Aceste antibiotice naturale vor potenţa acţiunea antibioticelor de sinteză şi chiar întăresc imunitatea. Cele mai bune uleiuri esenţiale cu efect antibiotic sunt cele de cimbru şi cuişoare, care se pot administra sub formă de capsule.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri