facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-24
Vizualizari: 463
Comentarii: 0
Semințele de schinduf, efect neuroprotector și tonic

Schinduful a fost una dintre cele mai vechi plante medicinale și de cult din Egipt și este menționat în rețetele din Papyrus Ebers, ca remediu. Diverse denumiri sanscrite indică utilizarea timpurie în India, dar semințele de schinduf au fost, de asemenea, apreciate de chinezi, arabi, greci și romani. Bock (Kreutterbuch, 1565) lăuda schinduful pentru ameliorarea durerii; în India (J. Kloppenburg-Versteegh, 1934) era folosit în amestec cu ulei împotriva oboselii și epuizării. Potrivit lui P. Blum (P. Blum, Apoth.-Ztg. 1928.), pulberea de semințe are un efect bun asupra pierderii poftei de mâncare, în stări de slăbiciune pronunțată. Oamenii de știință ai vremii spuneau că în urma tratamentului cu semințe de schinduf observau o creștere a eritrocitelor, o mai bună utilizare a proteinelor și limitarea excreției de fosfor.

Grecii erau familiarizați cu schinduful, acesta fiind unul dintre medicamentele importante folosite de acel popor. Infuzia sau tinctura erau folosite în special ca tonic și pentru a îmbunătăți digestia. Se spunea că sosul de curry, care era folosit foarte mult la tropice, consta în principal din rădăcină de turmeric și din schinduf.

Un număr mare de persoane suferă în prezent de tulburări neurologice, evidențiind necesitatea investigării unor intervenții terapeutice care vizează și întârzie semnele patologice și exercită o influență pozitivă asupra diferitelor probleme de sănătate neurologică. Efectele hipoglicemiante, hipoglicemiante, antioxidante și imunomodulatoare ale schindufului și ale constituenților săi cu rolul lor potențial în diferite tulburări neurologice au fost deja raportate. Oamenii de știință au considerat că, în viitor, ar fi de și mai mare interes să se dezvolte în continuare o doză mai eficientă, să se stabilească o perioadă optimă de administrare și să se evalueze potențialele terapeutice ale schindufului și ale constituenților săi în tulburările neurologice prin explorarea mecanismelor celulare și moleculare care stau la baza efectelor acestora. Cercetările realizate în prezent se concentrează pe intervenții terapeutice care oferă beneficii în aceste tulburări. În prezent, medicamentele de origine naturală au câștigat mai mult interes pentru tratamentul tulburărilor sistemului nervos central pentru eficacitatea lor și efectele secundare mai puține.

reduce starea de agitatie

Astfel, cercetătorii au realizat o recenzie care subliniază rolurile schindufului și ai constituenților săi în diferite manifestări neurologice. A fost efectuată o revizuire a literaturii, relevantă pentru rolul schindufului și a constituenților săi majori, inclusiv saponinele și alcaloizii, în diferite aspecte neurologice și în delimitarea beneficiilor pentru sănătate. Cercetarea a revelat faptul că schinduful și constituenții săi exercită o influență pozitivă asupra sănătății neurologice. Câteva studii au raportat chiar rolul benefic al schindufului și al constituenților săi, cum ar fi trigonelina, în simptomele patologice ale bolii Alzheimer. În mod similar, alte studii au evidențiat efectul neuroprotector, antidepresiv, antianxiotic, precum și efectul modulator asupra funcțiilor cognitive și a bolii Parkinson.1

Majoritatea cazurilor de distonie neurovegetativă nu au o cauză specifică. Distonia pare a fi legată de o problemă la nivelul ganglionilor bazali, zonă a creierului care este responsabilă pentru inițierea contracțiilor musculare. Problema implică modul în care celulele nervoase comunică. S-a constatat că stresul sau oboseala pot aduce simptome sau le pot agrava. Astfel, schinduful prin efectul săi tonic hrănitor poate fi de ajutor o dată în plus în aceste probleme.

Semințele de schinduf intră în compoziția ceaiului Distonoplant care conține plante folosite în mod tradițional pentru menținerea calmului în condiții de stres.

Bibliografie

1Zameer S, Najmi AK, Vohora D, Akhtar M. A review on therapeutic potentials of Trigonella foenum graecum (fenugreek) and its chemical constituents in neurological disorders: Complementary roles to its hypolipidemic, hypoglycemic, and antioxidant potential. Nutr Neurosci. 2018 Oct;21(8):539-545. doi: 10.1080/1028415X.2017.1327200. Epub 2017 May 15. PMID: 28504078.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri