facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-30
Vizualizari: 861
Comentarii: 0
Semințe de schinduf

Schinduful mai este numit și "fân grecesc" și este o plantă ce are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un tratament natural. Frunzele și semințele de schinduf sunt un ingredient des întâlnit în mâncărurile din sudul și centrul Asiei. Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal, fiind întrebuințat în medicina tradițională indiană și în cea chineză. Extractele de schinduf sunt ingrediente folosite în multe produse cum sunt: săpunurile, cosmeticele, ceaiurile, amestecurile de condimente, cât și în cele care imită siropul de arțar.

Schinduful conține mulți nutrienți esențiali, iar din acest motiv este un puternic antioxidant. Printre acești nutrienți se află: colina, biotina, vitamina A, grupul de vitamine B, vitamina D, fibrele solubile și insolubile, fierul, polizaharidele. Semințele de schinduf reprezintă un aliat pentru pacienții cu diabet de tip 1 și 2.capsule

Efectul hipoglicemiant are loc datorită polizaharidelor ce formeaza în intestin o suspensie coloidală care împiedică resorbția altor carbohidrați din bolul alimentar și satorită 4-hidroxi-izoleucinei care stimuleaza secreția de insulină prin acțiune directă asupra insulelor Langerhans și reduce rezistența la insulină.

Studiile au arătat că semințele de schinduf au capacitatea de a reduce nivelul glicemiei de la 229 la 170 mg/dl și rezistența la insulină de la 38 la 19, de asemenea au scăzut semnificativ. trigliceridele și colesterolul, la șoarecii cu diabet.

Aceste semințe de schinduf se regăsesc în produsul Glicostat forte, capsule, recomandat persoanelor cu diabet tip II și prediabet, cu eficiență dovedită ca unic tratament pentru reducerea glicemiei și sigur pentru administrarea pe termen lung.

Bibliografie

1.Stanescu U, Hancianu M, Cioancă O, Aprotosoaie AC, Miron A. Plante medicinale de la A la Z. Polirom, 2014, p609, 589.

2.Hamza N, Berke B, Cheze C, Le Garrec R, Umar A, Agli AN, Lassalle R, Jové J, Gin H, Moore N. Preventive and curative effect of Trigonella foenum-graecum L. seeds in C57BL/6J models of type 2 diabetes induced by high-fat diet. J Ethnopharmacol. 2012 Jul 13;142(2):516-22. doi: 10.1016/j.jep.2012.05.028. Epub 2012 May 23. PMID: 22633967.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri