facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-08
Vizualizari: 603
Comentarii: 0
Seleniul, un oligoelement cu beneficii multiple

Seleniul, care este esențial din punct de vedere nutrițional pentru oameni, este un component al mai mult de două duzini de selenoproteine care joacă roluri critice în procese din organism, precum în reproducere, metabolismul hormonilor tiroidieni, sinteza ADN-ului și protecția împotriva daunelor oxidative și a infecțiilor.

Datorită efectelor sale asupra reparării ADN-ului, asupra apoptozei, sistemului endocrin și imunitar, precum și altor mecanisme, inclusiv proprietățile sale antioxidante, se consideră că seleniul ar putea juca un rol în prevenirea cancerului.

Selenoproteinele ajută la prevenirea modificării oxidative a lipidelor, reducând inflamația și împiedicând agregarea trombocitelor. Din aceste motive, experții au sugerat că suplimentele de seleniu ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare sau al deceselor asociate bolilor cardiovasculare.

Concentrațiile serice de seleniu scad odată cu înaintarea în vârstă. Concentrațiile limitate sau deficiente de seleniu pot fi asociate cu scăderi ale funcției cerebrale asociate cu vârsta, cauzate posibil de reducerea activității antioxidante a seleniului.

Concentrația de seleniu este mai mare în glanda tiroidă decât în orice alt organ din corp și, la fel ca iodul, seleniul are funcții importante în sinteza și metabolismul hormonilor tiroidieni.

Seleniul dietetic, în principal prin încorporarea sa în selenoproteine, joacă un rol important în inflamație și imunitate. Celulele imune exprimă mulți, dar nu toți, membrii familiei selenoproteinelor. Selenoproteinele din celulele imune îndeplinesc funcții antioxidante, efectuează plierea proteinelor, stimulează anumite evenimente de semnalizare celulară în timpul activării sau servesc la îndeplinirea unor funcții încă nedefinite.

Nivelurile adecvate de Se sunt importante pentru inițierea imunității, dar sunt implicate și în reglarea răspunsurilor imune excesive și a capsuleinflamației cronice. Au apărut dovezi cu privire la rolurile selenoproteinelor individuale în reglarea inflamației și a imunității și acest lucru a oferit o perspectivă importantă asupra mecanismelor prin care Se influențează aceste procese. S-a recunoscut mult timp că deficiența de Se are un impact negativ asupra celulelor imune în timpul activării, diferențierii și proliferării acestora. Acest lucru este legat de stresul oxidativ crescut, dar funcții suplimentare, cum ar fi plierea proteinelor și fluxul de calciu, pot fi, de asemenea, afectate în celulele imune în situaţii de deficit de Se.

Nivelurile de Se pot afecta virusul în sine, astfel bolile virale sunt afectate de nivelurile de Se. Rezultatele din testele de laborator au arătat că, printre altele și gripa A pot suferi mutații în condiții de stres oxidativ indus de nivelul scăzut de Se, iar virulența altor virusuri ARN poate fi influențată și de aportul de Se. Astfel, atunci când se iau în considerare potențialele efecte imunitare ale Se, efectele care pot fi exercitate.

La Fares - seleniul îl regăsim în capsulele Crom Seleniu Zinc.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri