facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-21
Vizualizari: 941
Comentarii: 0
Seleniul are rol cheie în funcționarea sistemului imunitar

Rolul Seleniului

Seleniul este un oligoelement natural, cu rol cheie în funcționarea sistemului imunitar. Nivelul seleniului în sânge scade pe măsură ce înaintăm în vârstă – cu 7% după 60 de ani şi cu 24% după 75 de ani. Deficiența de Seleniu este asociată cu o susceptibilitate mai mare la infecțiile cu virusurile ARN și la manifestări mai severe ale bolii.

Într-un articol publicat în aprilie 2020, sunt prezentate dovezi cu privire la modul în care deficiența de seleniu favorizează mutațiile, replicarea și virulența virusurilor ARN. Se precizează că Seleniul poate avea un loc semnificativ în managementul COVID-19, în special la vârstnicii vulnerabili. (1)

Un alt studiu care a fost publicat anul acesta în American Journal of Clinical Nutrition afirmă că există o strânsă legătură între nivelul de seleniu din corp și rata de vindecare sau de deces a celor cu virusul COVID-19 din China. Cu cât este mai scăzut nivelul de seleniu într-o populație, cu atât rata de recuperare a pacienților cu COVID-19 este mai mică. Un aspect notabil în rezultatele lor a fost acela că în orașul Enshi, care are unul dintre cele mai mari aporturi de Seleniu din lume, rata de recuperare a pacienților infectați cu COVID-19 a fost aproape capsuletriplă față de media pentru restul orașelor din provincia Hubei, inclusiv Wuhan. Acest lucru sugerează că Seleniul nu are importanță numai la populațiile cu deficit, ci și că un nivel de seleniu mai mare decât normal poate oferi un beneficiu protector împotriva efectelor infecției virale. (2)

Găsiți Seleniu din surse naturale în produsul CROM, SELENIU, ZINC, capsule. Acestea conțin drojdie de bere îmbogățită cu cele 3 minerale, asigurând necesarul din aceste minerale de care aveţi nevoie într-o zi.

 

Bibliografie

1. Laurent Hiffler, Benjamin Rakotoambinina.Selenium and RNA virus interactions: Potential implications for SARS-CoV-2 infection (COVID-19). https://www.researchgate.net/publication/341061552, april 202

  1. Jinsong Zhang et al. Association between regional selenium status and reported outcome of COVID-19 cases in China, The American Journal of Clinical Nutrition (2020).

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri