facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-18
Vizualizari: 840
Comentarii: 0

Microorganismele rezistente la mai multe medicamente (MDR) pot reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătate dacă provoacă infecții bacteriene.

Microorganismele cu capacitatea de a forma biofilm pot scăpa de sistemul imunitar. Antibioticele sunt incapabile să distrugă sau să pătrundă în stratul interior al biofilmului datorită protecției matricei extracelulare, limitării nutrienților, răspunsurilor adaptive la stres etc.. Prin urmare, din cauza apariției alarmante a rezistenței la antibiotice, a indisponibilității antibioticelor adecvate și a efectelor cronice ale bolilor legate infecții, a apărut necesitatea unor noi strategii de control și compuși care prezintă activitate antimicrobiană împotriva biofilmelor microbiene.

Scorțișoara constituie unul dintre produsele naturale comune care, pe lângă faptul că este folosită în arta culinară, a primit multă atenție datorită caracteristicilor sale antioxidante, cardioprotectoare,A20 cps moi Biomicin Urinar antiinflamatorii și antimicrobiene în aplicațiile medicale.

În special, cinnamaldehida, unul dintre principalele ingrediente ale uleiului esențial de scorțișoară (aprox. 65% din acesta), ar putea fi legată de activitatea sa antimicrobiană. Cinnamaldehida nu este sensibilă la rezistența comună la antibiotice, în ciuda efectului său puternic asupra infecțiilor cu patogeni. În ultimii ani, pe lângă efectul antimicrobian, oamenii de știință au fost interesați să folosească scorțișoara și componentele sale derivate, în special cinamaldehida, pentru a inhiba formarea biofilmului microbian. În acest sens, o revizuire științifică realizată de Didehdar și colab. (2022) a concluzionat deocamdată că scorțișoara ar putea duce la eliminarea biofilmului de pe mucoasa bucală.

Mai mult, Sudha (2017) a realizat un studiu în care a evaluat activitatea antibacteriană a scorțișoarei împotriva agenților patogeni care cauzează ITU. Rezultatele studiului au arătat că scorțișoara a avut activitate antibacteriană mare, cu o eficiență similară antibioticelor utilizate comercial.

Uleiul esențial de scorțișoară, se regăsește în formula 100% naturală a produsului Biomicin urinar capsule moi, recomandat persoanelor cu infecţii urinare de cauză bacteriană.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri