facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-07-01
Vizualizari: 2234
Comentarii: 0
Scorţişoara – aliatul natural în infecţiile urinare

Scorţişoara

Este un condiment care vine din ramuri de copac sălbatic, originar din Caraibe, America de Sud şi Asia de Sud-Est. Există două tipuri de scortisoară: Cinnamomum verum, frecvent utilizată în lumea occidentală şi Cinnamomum cassia, care provine din sudul Chinei. Scorţişoara are multiple beneficii pentru sănătate, dar există anumite riscuri şi măsuri de precauţie asociate cu aceasta. Beneficiile posibile pentru sănătate includ scăderea nivelului de zahăr din sânge la diabetici, oprirea evoluţiei sclerozei multiple şi reducerea efectelor negative ale meselor bogate în grăsimi.

Din vechi timpuri, scorțișoara ocupă un loc important atât în dulapul cu condimente, cât și în farmacia din casă, fiind utilizată cu succes mai ales în cazurile de balonare sau flatulență, cauzate de consumul de alimente carbogazoase. În ultimii ani, scorțișoara a fost studiată ca un super-aliment, înzestrat cu foarte multe virtuți curative. Cei mai mulți dintre noi am auzit deja că scorțișoara poate ajuta la scăderea glicemiei și tratarea diabetului.

Scorțișoara este un antibiotic natural, surprinzător de puternic în combaterea infecțiilor cauzate de bacterii precum E-coli, stafilococul auriu, Salmonella sau Bacili. Cercetătorii germani au descoperit în cadrul unui studiu că scorțișoara este capabilă să ucidă cele mai versatile bacterii din tractul urinar. Acest praf aromat s-a dovedit un antidot natural excepțional pentru cistite și alte infecții urinare cauzate de bacterii precum E. Coli sau stafilococul auriu. În combinație cu cimbru, efectele antibiotice ale scorțișoarei cresc.

Principalul component al uleiului volatil este cinamaldehida, care acţionează prin dezintegrarea suprafeţei membranare a celulei bacteriene. Acest proces ireversibil are rol datorită acidifierii şi denaturării proteinelor din membrana celulară, efecte realizate de acumularea uleiului esenţial.

capsule moiS-a demonstrat că uleiul de scorţişoară este activ atât pe bacteriile Gram-pozitive: Staphylococcus aureus, Enterococcus, cât şi pe bacteriile Gram-negative: Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Enterobacter, Acinetobacter chiar şi la concentraţii mici, începând de la 0.8 mg/ml, bacterii răspunzătoare de infecţiile urogenitale.

Uleiul esenţial de scorţişoară il regăsim în produsul, Biomicin urinar, capsule moi, alături de încă 4 uleiuri esenţiale cu efect antimicrobian, antiseptic la nivel urinar. Produsul ajută la calmarea iritaţiilor şi senzaţiilor neplăcute de la nivelul tractului urinar.

Bibliografie

Prabuseenivasan S, Jayakumar M, Ignacimuthu S. In vitro antibacterial activity of some plant essential oils. BMC Compl. Altern. Med. 2006, 30 (6):39.

Urbaniak A, Głowacka A, Kowalczyk E, Lysakowska M, Sienkiewicz M. [The antibacterial activity of cinnamon oil on the selected gram-positive and gram-negative bacteria]. Med Dosw Mikrobiol. 2014;66(2):131-41.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri