facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-06-02
Vizualizari: 491
Comentarii: 0

Plantele reprezintă un tezaur de compuși terapeutici naturali lucru pentru care și sunt folosite drept „plante medicinale”, bine cunoscute pentru proprietățile lor și folosite pentru tratarea aproape a tuturor tipurilor de afecțiuni. Utilizarea salciei ca remediu pe bază de plante a fost citată în urmă cu 6.000 de ani în Mesopotamia. Civilizațiile sumeriene, babiloniene, egiptene, asiriene, chineze, grecești și romane au folosit salcia, printre altele, pentru ameliorarea durerii și a inflamației. Hipocrate însuși a recomandat mestecarea scoarței de tulpină de Salix pentru a calma durerea și inflamația. Deși relatări anecdotice despre extractul de scoarță de salcie ca medicament antiinflamator au apărut de când au început înregistrările scrise, prima demonstrație convingătoare a efectului antipiretic puternic al scoarței de salcie care conține salicilați a fost făcută de clericul englez Edward Stone la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Genului Salix îi corespund aproximativ 450 de specii de arbori și arbuști de foioase, care se găsesc în principal în solurile umede din emisfera nordică (Christenhusz et al., 2017). În general, componentele majore ale biomasei sălciilor sunt celuloza,hemiceluloza și lignina, în timp ce diverși constituenți bioactivi includ flavonoidele și alți polifenoli (Yan et al., 2021). Frunzele și scoarța de salcie sunt cunoscute de mult timp ca medicamente datorită capacității lor de a ameliora febra și durerile. Aceste proprietăți au fost atribuite compușilor identificați din speciile de salcie, cum ar fi salicinoidele și diverși polifenoli.

Salicinoizii din scoarța de salcie se pot descompune în acid salicilic, care s-a dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii și antivirale. S-a raportat, de asemenea, că fracția de proantocianidină foarte purificată a extractului de Salix spp. are activități antivirale și antibacteriene. În general, proantocianidinele sau taninurile condensate au fost caracterizate prin multe efecte biologice, inclusiv antibacteriene. Extractele de salcie pot fi folosite pentru a calma durerea, inflamația și febra într-o mare varietate de afecțiuni, cu efecte adverse minore. (Tienaho și colab., 2021)

Efectele adverse ale scoarței de salcie par a fi minime în comparație cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, inclusiv aspirina.

Biosept A5 capsule

În anul 2021 utilitatea medicamentelor antiinflamatoare ca terapie adjuvantă pentru îmbunătățirea rezultatelor la pacienții cu COVID-19 a devenit intens discutată. Având în vedere aceasta, datele in vitro obținute într-un studiu realizat de Nguyen Phan Khoi Le și colab. (2021) au sugerat că extractele Salix ar putea prezenta o opțiune suplimentară de tratament antiinflamator în contextul provocării SARS-CoV-2, dar sunt necesare mai multe date de confirmare.

Produsul Biosept capsule conține o rețetă originală ce include și scoarța de salcie alături de alte plante medicinale și are un efect puternic efect antiviral, antifebril și antiinflamator, fiind recomandat în infecțiile și inflamațiile respiratorii de natură virală.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri