Schisandra asigură protecția ficatului – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Schisandra asigură protecția ficatului

Articole

Schisandra chinensis

Această plantă este o liană căţărătoare originară din China şi Japonia, de la care se folosesc terapeutic fructele. La noi în țară, a fost aclimatizată ca plantă de cultură. Este denumită și “planta cu 5 gusturi” deoarece fructele sale au toate cele cinci gusturi la un loc: dulce, sărat, acru, amar și picant.

Fructele de Schisandra au fost folosite de secole pentru tratarea bolilor cronice ale ficatului atât în Japonia și China cât și în Rusia. Eficacitatea lor terapeutică a fost validată în practica clinică. Studiile moderne au arătat că Schisandra reduce nivelul plasmatic al enzimelor hepatice (transaminazele) care indică integritatea celulelor ficatului, creşte sinteza proteinelor şi glicogenului hepatic, îndepărtează radicalii liberi, stimulând astfel regenerarea hepatică. S-au identificat în plantă peste 30 de tipuri de substanțe active numite lignani (schizandrin, deoxischizandrin, gomisin, pregomisin etc) cu efecte hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare și antioxidante eficiente în hepatita virală, ficatul gras, fibroza hepatică, ciroză și cancer hepatic, dar și în cazul afectării ficatului în urma consumului crescut de alcool sau alte substanțe cu potențial hepatotoxic.

capsuleRegăsiți fructele de Schisandra în formula capsulelor HEPATOFIT FORTE, produs 100% natural, fără excipienţi, ce conţine doar extracte standardizate de plante, recomandat persoanelor cu sindrom de hepatocitoliză (transaminaze crescute) din următoarele afecțiuni: steatoză hepatică, hepatită acută și cronică de diferite etiologii, consum cronic de alcool, consum cronic de medicamente și expunerea la compuși toxici.

 

Referințe bibliografice

Ming Hong et al. A Network Pharmacology-Based Study on the Hepatoprotective Effect of Fructus Schisandrae. Molecules, 2017

L. Su et al. Protective effect of Schisandra chinensis total lignans on acute alcoholic-induced liver injury related to inhibiting CYP2E1 activation and activating the Nrf2/ARE

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.