Scapă pe cale naturală de calculii biliari – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Scapă pe cale naturală de calculii biliari

Sfaturi Practice

Chiar dacă nu prezintă neapărat simptome, multe persoane au calculi biliari. Unii sunt extrem de mici, astfel încât se elimină natural fără ca măcar să-ţi dai seama, alţii sunt mai mari, dificil de eliminat. În acest din urmă caz ţi se poate recomanda operaţia, însă există şi alte metode, naturale, de a scăpa de calculi.

Calculii sunt formaţi din particule de colesterol, săruri minerale (calciu) şi săruri biliare. Se formează încă din ficat (doar aici se procesează colesterolul!) şi îi îngreunează activitatea, duc la inflamarea şi mărirea lui în volum. Sunt predispuse să facă pietre la ficat şi vezica biliară persoanele supraponderale, care mănâncă multe grăsimi, bolnavii de diabet, femeile care iau contraceptive sau chiar cei care se tratează cu pastile pentru scăderea colesterolului. De asemenea, trebuie să ştii că bila staţionează în vezica biliară până vine „masa”. Adică după ce mănânci, bila e eliberată în intestinul subţire pentru a descompune grăsimile şi a selecta nutrienţii necesari organismului. Ca o curiozitate, ficatul secretă cam un litru de fiere pe zi. Dacă ai mese rare, bila va staţiona prea mult în vezică şi aşa creşte riscul formării calculilor. Iar când aceştia sunt eliminaţi odată cu bila, iar unul, mai mare, rămâne blocat pe canalul biliar, se produce o colică biliară, iar tu ai dureri abdominale, greaţă, vărsături şi trebuie să ajungi la medic.

Calculii biliari pot fi eliminaţi pe cale naturală, fără bisturiu. Cel mai cunoscut şi bun remediu naturist este uleiul de măsline cu suc de lămâie. Înainte de a-l bea, însă, trebuie să te pregăteşti! În ziua respectivă nu te atinge de grăsimi, prăjeli, afumături, patiserie, medicamente şi toate acele lucruri care fac rău ficatului. Oricum, după ora 14.00 nu trebuie să mai mănânci nimic. Apoi, aprovizionează-te cu sare amară (sulfat de magneziu). Aceasta se administrează dizolvată în apă (o lingură la 200 ml), scopul fiind de a dilata, mai întâi, canalul biliar şi a-l pregăti pentru eliminarea pietrelor. Se beau două astfel de pahare la interval de două ore, pe seară. După alte două ore de la ultimul pahar băut, se administrează uleiul cu lămâie (200 ml ulei de măsline amestecat cu 200 ml suc de lămâie, împărţit în două porţii care se beau la interval de o jumătate de oră). În acest timp, stai întins în pat, cu o sticlă de apă caldă lipită de abdomen, pentru a favoriza şi mai mult dilatarea canalelor. Pietrele se vor elimina simplu şi fără durere. Este o adevărată cură de detoxifiere a ficatului.

Un alt remediu naturist care topeşte calculii biliari de dimensiuni mici este sucul de ridiche neagră. Se bea câte un pahar de suc în fiecare dimineaţă, timp de 1-2 săptămâni. O jumătate de oră după  ce bei sucul e recomandat să stai culcat în pat, pe partea dreaptă.

Unele ceaiuri medicinale au şi ele puterea de a preveni formarea calculilor şi de a ajuta curăţarea bilei. Cele de rostopască şi de păpădie se beau în cure de două săptămâni, înainte de masă. Fructele de ienupăr, mestecate ca atare, sunt de asemenea recomandate suferinzilor de litiază biliară. Pentru a preveni formarea calculilor, ţine o dietă bogată în fibre şi săracă în grăsimi şi fă sport cel puţin o jumătate de oră pe zi.

Recomandările Fares: Ceaiul G pentru fiere şi rinichi, dizolvă pietrele, diuretic, antispastic, antiinflamator Ceaiul Hepatocol previne formarea calculilor, iar Soluţia Farebil ameliorează durerea şi topeşte calculii.

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.