Prostul obicei pe care îl are de multe ori răceala este să vină şi cu sora ei mai mică, tusea. Aceasta obişnuieşte să stea pe capul bolnavului de la una până la 3 săptămâni şi, ca orice musafir nepoftit, este iritantă, nu te lasă să te odihneşti noaptea. Din fericire, există remedii naturiste care o pun pe fugă mult mai repede.
Mierea, în amestec cu tinctură de propolis sau cu uleiuri esenţiale de eucalipt, cimbru, pin, lavandă are efect antiseptic, expectorant şi întăreşte sistemul imunitar.
Uleiurile esenţiale de mentă şi de eucalipt, folosite în inhalaţii, sunt de un real ajutor. Le poţi folosi în lampa de aromaterapie, pe o batistă pe care să o pui sub pernă la culcare, sau în apă, atunci când faci inhalaţii cu abur.
Sucul de morcovi ajută la ruperea flegmei şi, în plus, este foarte sănătos pentru organism. Siropul de brad alungă şi el tusea.
Un leac din bătrâni e cel cu ceapă şi miere. Se taie o ceapă în felii, se adaugă peste ea câteva linguriţe de miere şi se lasă peste noapte. A doua zi se iau câte două linguriţe din sucul format, din două în două ore. La acest amestec mai poţi adăuga hrean care, ca şi ceapa, conţine şi el substanţe antibiotice.
Recomandările Fares: sirop de ridiche neagră, sirop de pătlagină, tinctura Hapciu, ceai Plantusin şi sirop Plantusin. Le-ai încercat?
Adaugă comentariu