facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-02
Vizualizari: 16008
Comentarii: 0
Cum scapi de tuse: remedii naturiste pentru tratare și vindecare

Prostul obicei pe care îl are de multe ori răceala este să vină şi cu sora ei mai mică, tusea. Aceasta obişnuieşte să stea pe capul bolnavului de la una până la 3 săptămâni şi, ca orice musafir nepoftit, este iritantă, creează disconfort și nu te lasă să te odihneşti noaptea. Din fericire, există remedii naturiste pentru tuse, care o pun pe fugă mult mai repede.

Tusea reprezintă modalitatea organismului de a elimina substanţele iritante din căile respiratorii. Adică mucusul, în situaţia răcelilor. Procesul nu trebuie întrerupt, însă e bine să apelezi la remedii naturiste pentru tuse, care diminuează disconfortul și accelerează vindecarea. Înainte de a alege aceste remedii, e necesar să stabilești ce tip de tuse ai.

 

Alege remediile în funcție de tipul de tuse

 

Tusea dată de răceală și gripă este de două tipuri:

  1. uscată, seacă, iritativă
  2. umedă, productivă, cu expectorație

Le poți identifica ușor, în funcție de cum sună. E necesar să faci acest lucru pentru că fiecare tip de tuse se tratează diferit: tusea uscată trebuie calmată cu remedii emoliente pentru gât, sedative, antispastice, î

n timp ce tusea productivă nu trebuie calmată, suprimată, ci ajutată să elimine secrețiile. Pentru asta, în tusea productivă sunt necesare remedii naturiste care fluidifică secrețiile bronșice și stimulează eliminarea lor.

Pentru a elimina confuziile, dar și pentru cazurile de tuse combinată, specialiștii Fares au creat rețete de sirop de tuse, ceaiuri, capsule moi și comprimate de supt care funcționează pe ambele tipuri de tuse.

 

Remedii naturiste pentru tuse

 

·      Ceaiurile din plante medicinale

Ceaiurile de tuse reprezintă cel mai bun aliat alt tău. Și asta din două motive: în primul rând pentru că hidratarea e extrem de necesară – menține câtul umed și, în felul acesta, calmează iritația. Al doilea motiv este că fluidifică secrețiile și le face mai ușor de eliminat.

Dacă ai tuse seacă, bea ceaiuri de pătlagină, tei, nalbă, busuioc, fenicul, lichen de piatră, plămânărică, lemn dulce (separat sau combinate). Aceste plante au efect antispastic, calmant, emolient.

Dacă ai tuse productivă, bea ceai de cimbru, cimbrișor, muguri de pin, anason, ghimbir, scai vânăt.

·       Siropurile de tusesirop natural de tuse Plantusin

Sunt nelipsite din schema de tratament pentru tuse. Fares a creat siropuri pentru toate vârstele și nevoile (inclusiv pentru bebeluși, femei însărcinate sau persoane cu diabet), cu miere și propolis sau cu fructoză, la sticluță sau la pliculeț, în varianta clasică sau forte. Toate sunt 100% naturale, cu extracte de plante și uleiuri esențiale.

·      Capsulele naturale și comprimatele de supt

Sunt remedii naturiste pentru tuse cu efect puternic, care tratează tusea și ajută organismul să lupte cu boala.

·      Leacuri din bătrâni pentru tuse

Un leac din bătrâni este amestecul de ceapă şi miere. Se taie o ceapă în felii, se adaugă peste ea câteva linguriţe de miere şi se lasă peste noapte. A doua zi se iau câte două linguriţe din sucul format, din două în două ore. La acest amestec mai poţi adăuga hrean care, ca şi ceapa, conţine substanţe antibiotice.

Sucul de morcovi ajută la ruperea flegmei şi, în plus, este foarte sănătos pentru organism. Siropul de brad este și el un bun remediu natural pentru tuse.

Mierea, în amestec cu tinctură de propolis sau cu uleiuri esenţiale de eucalipt, cimbru, pin, lavandă, are efect antiseptic, expectorant şi întăreşte sistemul imunitar.

Cataplasmele sunt alt leac din bătrâni, pentru tuse. Bunicii noștri rădeau un cartof, îl stropeau cu spirt sau cu țuică, îl înfășurau într-o bucată de pânză pe care o puneau în jurul gâtului. De asemenea, mai puneau pur și simplu un prosop cald în jurul gâtului – căldura având un efect binefăcător.

Gargara cu apă sărată. Este o modalitate simplă, ieftină și eficient de a calma tusea. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și fă gargară timp de aproximativ 30 de secunde. Apa sărată dezinfectează gâtul, reduce inflamația și diminuează tusea.

Inhalațiile. Uleiurile esenţiale de mentă şi de eucalipt, folosite în inhalaţii, sunt de un real ajutor. Le poţi pune în lampa de aromaterapie, picura pe o batistă pe care să o pui sub pernă la culcare, sau adăuga în apă, atunci când faci inhalaţii cu abur. De altfel, inhalațiile cu aburi și plante medicinale ajută enorm: umezesc și calmează gâtul iritat, fludifică secrețiile bronșice și le fac ușor de eliminat, curăță și dezinfectează căile respiratorii.

·       Alimentația în caz de tuse

Este foarte importantă în procesul de vindecare. Unele alimente agravează tusea și trebuie evitate. În caz de tuse seacă, evită mâncărurile care irită gâtul, precum cele picante, acre, sărate, dure, uscate (covrigei, chipsuri, popcorn). Cafeaua și băuturile acidulate sunt și ele de evitat.

Dacă tusea ta e productivă, stai departe, o vreme, de acele alimente care contribuie la formarea și îngroșarea mucusului: e vorba despre lactate, făinoase, dulcuri pe bază de zahăr rafinat, produse de patiserie.

Mănâncă, în schimb, alimente moi, fructe și legume proaspete, bogate în nutrienți, carne slabă.

 

Stilul de viață recomandat în caz de tuse

 

Pentru a scăpa mai repede de supărătoarea tuse, o vreme, apelează la mici trucuri în viața ta de zi cu zi: aerisește mai des încăperile, menține umiditatea în camere, dar nu sta în bătaia aerului condiționat. Evită fumatul, atât activ cât și pasiv. Hidratează-te cât poți de mult, iar noaptea, pune o pernă suplimentară sub cap, pentru a ajuta drenarea secrețiilor și a preveni tusea nocturnă.

Tusea dată de răceală durează peste două săptămâni. Dacă persistă mai mult, până la 8 săptămâni, și nu dă semne de ameliorare, sau dacă pare că încetează apoi reapare, e cazul să mergi la medic, pentru un control de specialitate.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri