facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-02-18
Vizualizari: 711
Comentarii: 0
Scapă de răceală și gripă fără pastile!

În tratamentul infecțiilor respiratorii virale, cele mai eficiente sunt remediile naturale din plante. Pe lângă faptul că ne ușurează rapid de simptomele supărătoare – nas înfundat, tuse, durere în gât, febră – ele țintesc cauza bolii, susținând organismul în procesul de vindecare. În plus, nu au efecte adverse, sunt ieftine și la-ndemână.

În caz de răceală și gripă, medicamentele clasice nu fac altceva decât să amelioreze, să blocheze simptomele, susțin medicii citați de csid.ro. În schimb, cele pe bază de plante medicinale susțin organismul în procesul de vindecare completă. Uleiurile esențiale, siropurile și ceaiurile nu trebuie să lipsească din trusa ta de prim ajutor. Iată la ce să apelezi, în funcție de nevoi!

Congestia nazală poate fi rezolvată cu succes cu ajutorul uleiurilor esențiale, administrate sub forma inhalațiilor cu aburi. Recomandate aici siropsunt uleiurile de mentă, cimbru, eucalipt, pin, cuișoare sau busuioc. Se mai pot folosi în lampa de aromaterapie, ele având rol antiseptic și dezinfectant al aerului din încăpere. Ar fi incredibil de bine dacă în școli, grădinițe sau spitale s-ar pulveriza astfel de uleiuri esențiale care ar steriliza mediul și ar omorî virusurile și bacteriile.

Pentru durerile în gât, mierea, combinată cu alte alimente valoroase, e cel mai bun pansament. Poți să-ți faci în casă suc de ridiche neagră, de ceapă, de usturoi. Sau poți cumpăra siropuri Biosept, gata preparate, de la magazinele naturiste. Tinctura de propolis este şi ea celebră pentru puterea ei de a trata afecţiunile gâtului. Se administrează 2-3 picături, în linguriţa cu miere. E bine să bei multe ceaiuri călduțe de mușețel, lichen de piatră, tei sau rădăcină de lemn dulce. Sunt emoliente, antispastice, cicatrizante.

În caz de tuse, ideal ar fi un sirop Plantusin cu pătlagină, mai ales dacă tusea ta este cu expectorație. El fluidizează secrețiile bronșice, este emolient, cicatrizant al mucoasei, antiseptic. Pentru tusea seacă, indicat este un sirop pe bază de scai vânăt pentru că are efect antispastic, calmant.

De mare ajutor sunt și produsele pentru întărirea imunității. Evident că odată ce te-ai îmbolnăvit nu mai putem vorbi despre prevenție, însă aceste remedii ajută organismul să lupte mai bine cu boala, care e mai ușor de dus, vindecarea e mai rapidă și se previn complicațiile.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri