Publicat la:
2018-05-20
Vizualizari:
1489
Comentarii:
0
Bolile cardiovasculare se gestionează cu mult chin şi efort, dar se previn atât de simplu! Spre exemplu, dacă ai colesterolul mărit, schimbă-ţi puţin stilul de viaţă. Nu e greu, nu e scump şi va ajunge chiar să-ţi placă. Iată mai jos 10 ponturi. Majoritatea ţin de alimentaţie.
- Mănâncă în fiecare dimineaţă cereale integrale cu lapte de soia. Fibrele conţinute ajută la scăderea colesterolului rău.
- Aprovizionează-te cu gustări sănătoase de genul: nuci, migdale, alune, care conţin acizi graşi omega-3. Obişnuieşte-te să ronţăi câte un pumn din aceste fructe oleaginoase atunci ţi-e foame. Nucile sau anumite seminţe bogate în uleiuri benefice pot fi adăugate şi în salate, în loc de crutoane.
- Bea zilnic unul dintre următoarele ceaiuri medicinale: rostopască, păpădie, anghinare sau pătlagină, cunoscute pentru faptul că reglează colesterolul.
- Renunţă la produsele de patiserie, mezeluri, prăjeli, unt, dulciuri, fast-food, care nu doar cresc colesterolul rău, dar sunt dăunătoare pentru organism în general.
- Fă mai mult sport pentru că el favorizează arderea grăsimilor.
- Consumă mai mult ulei de măsline, ulei de peşte, de in sau de cânepă, majoritatea ideale în salate.
- Înlocuieşte carnea de vită cu cea de curcan, puiul cu peştele! Sunt mult mai sănătoase pentru inimă şi vasele de sânge.
- Încearcă să nu te mai stresezi, pentru că stresul creşte colesterolul şi slăbeşte imunitatea. Dacă traversezi perioade mai dificile, foloseşte remedii naturiste cum ar fi ceaiuri calmante, băi şi masaje cu uleiuri esenţiale pentru trup şi suflet.
- Consumă zilnic o porţie de leguminoase (linte, mazăre, fasole, năut). Potrivit unui studiu realizat în Toronto, în felul acesta nivelul colesterolului rău se poate reduce cu 5%, iar riscul de boli cardiovasculare cu 6-10%.
- În special persoanele trecute de 45 de ani, care au în familie antecedente de boli cardiovasculare, trebuie să-şi testeze anual nivelul colesterolului şi, dacă acesta e mare, să-şi schimbe stilul de viaţă.