facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-07-01
Vizualizari: 1954
Comentarii: 0

Salvia sclarea

Planta creşte în zona Bazinului Mediteranean, este una dintre cele mai importante plante aromatice cultivate în toată lumea ca sursă de ulei esenţial. Uleiul esenţial sau extractele din părţile aeriene de şerlai prezintă un spectru larg de efecte: antiinflamator, antioxidant, antifungic, antibacterian şi altele. Speciile de Salvia sunt cunoscute pentru efectele antidepresiv şi anxiolitic, care sunt mai pronunţate în unele specii ale genului, printre care şi Salvia sclarea, şerlaiul.

Studii recente indică faptul că extractele şi uleiul esenţial de Salvia sclarea poate oferi beneficii clinice în diferite afecţiuni patologice.

ulei În comparaţie cu extractele din alte specii de Salvia, uleiul de S. sclarea conţine de două ori mai mulţi acizi graşi omega-3, care sunt implicaţi în căile de sinteză a eicosanoidelor şi s-a dovedit că mai conţine niveluri semnificative de linalool cu efect psihoactiv.

Administrarea uleiului esenţial de şerlai din Distonoplant a arătat efecte antidepresive şi anxiolitice pe modele animale de depresie şi anxietate.

De asemenea, s-a găsit că uleiul esenţial de şerlai reduce stresul şi are efect antidepresiv, efecte manifestate prin activarea unor căi metabolice caracteristice dopaminei. Astfel, rezultatele cercetărilor realizate până în prezent indică faptul că uleiul esenţial de şerlai ar putea fi dezvoltat ca un agent terapeutic pentru pacienţii cu depresie şi că efectul antidepresiv al uleiului este strâns asociat cu modularea căii dopaminergice.

În aromaterapia clinică aplicată şerlaiul este folosit ca şi antispasmodic, relaxant şi neurotonic, cu acţiune la nivelul bulbului şi a creierului, fiind indicat, printre altele, în oboseala nervoasă.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri