facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-08-14
Vizualizari: 522
Comentarii: 0
Salvia, efect antibiotic și antiinflamator

Infecția tractului urinar inferior (ITU) este o boală foarte frecventă care afectează în special femeile. Potrivit statisticilor, fiecare a cincea femeie suferă de astfel de infecții cel puțin o dată în viață.

Cea mai frecventă bacterie asociată cu bolile tractului urinar inferior este Escherichia coli, care provoacă cca. 90% din toate infecțiile tractului urinar non-spitalizabile și 50% din bolile spitalicești. Ultima cauză a infecțiilor extraspitalicești, mai ales în cazul femeilor tinere cu sexualitate activă, este Staphylococcus saprophyticus. O altă bacterie responsabilă de infecțiile tractului urinar spitalicesc sunt: Staphylococcus epidermidis, Pseudomonas aeruginosa și Enterococcus faecalis.

Din punct de vedere istoric, plantele au servit drept bază pentru dezvoltarea de noi medicamente, contribuind astfel la sănătatea și bunăstarea umană. O varietate de polifenoli derivați din planteantibacterian natural servesc ca și constituenți dietetici, precum și componente active într-un număr de medicamente tradiționale și pe bază de plante (Wollenweber, 1988). Au fost identificați peste 5000 de polifenoli vegetali, iar mulți dintre aceștia prezintă un spectru larg de efecte biologice, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene (Beretz și colab., 1978).
Deoarece mai multe antimicrobiene din plante conțin diferite grupuri funcționale în structura lor, activitatea lor antimicrobiană este atribuită unor mecanisme multiple (Burt, 2004). Prin urmare, spre deosebire de antibiotice, potențialul bacteriilor de a dezvolta rezistență la antimicrobienele din plante este relativ mai mic (Ohno și colab., 2003).
Activitatea uleiului esențial de Salvia Officinalis s-a dovedit a fi inhibitoare împotriva mai multor agenți uropatogeni obținuți din probele de urină ale persoanelor cu infecții urinare, precum Klebsiella, Enterobacterspecies, E. coli, Proteus mirabilis și Morganellamorganii (Frydrysiak și colab., 2017). Uleiul de salvie a inhibat complet mai mulți agenți patogeni, inclusiv Klebsiella, speciile Enterobacter, E. coli, Proteus mirabilis și Morganella morganii (Pereira și colab., 2004).

Studiile farmacologice au arătat că salvia are, de asemenea, efecte antiinflamatorii și antinociceptive (calmează durerea). Flavonoidele și terpenele sunt compușii care contribuie cel mai probabil la acțiunile antiinflamatorii și antinociceptive ale plantei. Mansourabadi și colab. au raportat că flavonoidele extrase din salvie reduc inflamația la modelul de șoarece studiat de ei și induc efect analgezic într-o manieră dependentă de doză.

Salvia intră în compoziția produsului Biomicin urinar capsule moi, recomandat persoanelor cu infecţii urinare de cauză bacteriană.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri