facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-09-05
Vizualizari: 2958
Comentarii: 0
Salcâmul japonez, sursa de quercetină naturală

Salcâmul japonez (Sophora japonica, familia Fabaceae), cunoscut și sub numele de Huai (chineză: 槐), este un arbore de dimensiuni medii întâlnit frecvent în China, Japonia, Coreea, Vietnam și alte țări. Utilizarea acestei plante a fost consemnată în tratatele medicinale clasice ale Chinei antice și este înregistrată în prezent atât în ​​Farmacopeea Chineză, cât și în Farmacopeea Europeană. Mugurii florali și fructele de salcâm japonez, cunoscute și ca Flos Sophorae Immaturus și Fructus Sophorae sunt cel mai frecvent utilizate în Asia (în special în China) pentru tratarea hemoroizilor, hematocheziei, hematuriei, hematemezei, hemoragiei, hemoragiilor uterine sau intestinale, în arterioscleroză, cefalee, hipertensiune arterială, dizenterie, amețeli și piodermie.

Salcâmul japonez a fost folosit de mult timp în medicina tradițională chineză datorită gamei sale largi de activități biologice și este administrat pe cale orală. Studiile fitochimice și realizate pe aceastî plantă au luat avânt în ultimii ani, iar extractul și componentele active ale acestei plante pot fi folosite pentru a dezvolta noi medicamente pe baza aplicării lor tradiționale, precum și a activităților lor biologice. O revizuire științifică privind etnofarmacologia, fitochimia, activitățile biologice și toxicitatea salcâmului japonez a oferit date promițătoare pentru studii ulterioare, precum și pentru exploatarea comercială a acestui medicament tradițional.

Componentele principale ale plantei includ flavonoide, izoflavonoide, triterpene și glicozidele lor, alcaloizi, fosfolipide, aminoacizi, microelemente și polizaharide. Dintre acești compuși, kaempferolul, quercetina, rutina, izorhamnetina, genisteina și sophoricozida sunt constituenții activi majori. Studiile farmacologice moderne au arătat că componentele active și/sau extractele brute de S. japonica prezintă o gamă largă de acțiuni farmacologice, cum ar fi efecte cardiovasculare, precum și antiinflamatorii, antiosteoporotice, antioxidante, antitumorale, antibacteriene, antivirale, hemostatice și efecte anti-aterosclerotice. Cele mai multe dintre aceste efecte sunt în concordanță cu cele observate pentru S. japonica în medicina populară. (Hirui He și colab., 2016)    actiune antivirala si antibacteriana

Flavonoidele au o varietate de activități biologice și sunt utilizate pe scară largă în fitoterapia modernă. Quercetina este un flavonoid care se găsește pe scară largă în fructe sau legume, dar în cantități importante în florile și mugurii florali de salcâm japonez. Quercetina a fost raportată pe scară largă pentru proprietățile sale biologice excelente, cum ar fi efectul antibacterian, antioxidant, ameliorator de sănătate intestinală, promotor de creștere și imunomodulator. Sursele de quercetină includ sinteza chimică sau extracția plantelor. Dar s-a arătat, de exemplu, că administrarea alimentară de quercetină sintetizată chimic nu a fost benefică pentru performanța de creștere la puii de carne. Zhang și Kim au raportat că suplimentarea alimentară cu 0,25, 0,50 sau 1,00 g/kg de quercetină derivată din plante a îmbunătățit performanța de creștere, comunitatea microbiotă cecală și greutatea relativă a organelor la puii de carne.

Așadar, quercetina din sursă naturală este cea care prezintă potențialul pentru realizarea efectelor dorite.

Extractul uscat de salcâm japonez (Sophora Japonica) standardizat în min. 95% quercetină intră în compoziția capsulelor Quercetină 500 + vitamina D3.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri