facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-20
Vizualizari: 706
Comentarii: 0
Rolul Zincului și a vitaminei D3 în apărarea imună

Zincul și vitamina D sunt părți integrante ale sistemului imunitar și prezintă funcții sinergice în diferite etape ale apărării organismului. Ele contribuie la funcționalitatea celulelor care alcătuiesc sistemul imunitar și la menținerea integrității barierelor biologice (piele și mucoase). Prin urmare, deficiența sau insuficiența acestor nutrienți, poate duce la afectarea celulelor epiteliale ale mucoaselor, făcându-le mai susceptibile la intrarea agenților patogeni.

plante medicinaleLiteratura medicală demonstrează că suplimentarea cu zinc și vitamina D atenuează infecțiile respiratorii virale. Astfel, în contextul pandemiei COVID-19, suplimentarea cu astfel de nutrienți este o modalite accesibilă pe scară largă, sigură și cu costuri reduse, măsură care poate fi utilă pentru a face față în caz de contact cu virusul precum și pentru a reduce severitatea, progresia și prognosticului acestei infecții virale.

Cercetările științifice au arătat că zincul și vitamina D modulează dezvoltarea și activitatea celulelor T, prin urmare au un rol important în reducerea furtunii de citokine, care duce la agravarea simptomelor respiratorii sau la insuficiență multiplă a organelor interne.

O altă funcție importantă a zincului este activitatea sa antivirală, ceea ce îl face esențial pentru răspunsul imun în infecția virală. Creșterea concentrației intracelulare de acest mineral poate reduce replicarea virușilor ARN. Studiile clinice au arătat că suplimentarea cu zinc poate reduce, de asemenea, cu până la 54%, severitatea și durata diferitelor simptome de răceală, cum ar fi febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare și congestie nazală, care pot apărea și în infecția cu SARS-CoV-2.

Numeroase studii susțin la ora actuală utilizarea suplimentelor de vitamina D ca  măsură de modulare a răspunsului imun, importantă pentru reducerea riscului și severității infecției cu SARS-CoV-2, precum și pentru atenuarea simptomelor acestei boli.

Găsiți zinc și vitamina D din surse naturale în produsul ZINC+D3 capsule, care conțin dozele optime din acești nutrienți (15 mg Zinc și 2000UI vitamina D3).

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri