facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-10
Vizualizari: 1292
Comentarii: 2
Rolul Zincului în infecțiile respiratorii virale

Rolul zincului

Zincul are un rol cheie într-un număr mare de procese biologice. Intră în compoziţia a peste 200 de enzime printre care şi SOD (superoxid dismutaza), enzimă cu rol antioxidant. Este necesar pentru formarea hormonilor tiroidieni, pancreatici, sexuali, şi pentru buna activitate a timusului. Întăreşte sistemul imunitar şi prezintă activitate antivirală și antibacteriană.

Nevoile zilnice de zinc sunt mai crescute în perioada sarcinii, la vegetarieni, la diabetici, în cazul consumului crescut de alcool, de medicamente anticonceptionate, diuretice şi la sportivi. (1)

Deficitul de zinc conduce la slăbirea sistemului imunitar, apariția de infecții frecvente, cicatrizarea lentă și diverse probleme ale pielii, decolorarea și aparitia unor striuri pe unghii, căderea părului, încetinirea creșterii la copii, afecțiuni tiroidiene, scăderea tolerantei la glucoză, infertilitate.

Datele clinice susțin capacitatea zincului de a reduce durata și severitatea simptomelor răcelii obișnuite atunci când este administrat în primele 24 de ore de la debutul bolii. (2)

Conform unui studiu pubicat în luna mai 2020, suplimentarea cu Zinc poate fi un beneficiu potențial pentru profilaxia și tratamentul COVID-19. Zincul poate proteja sau stabiliza membrana celulară, ceea ce ar putea contribui la blocarea intrării virusului în celulă. Pe de altă parte, s-a demonstrat că Zincul poate inhiba replicarea virală a virusului gripal, a rinovirusurilor, inclusiv SARS-CoV-2. (3)

capsuleGăsiți Zinc din surse naturale în produsul CROM, SELENIU, ZINC, capsule. Acestea conțin drojdie de bere îmbogățită cu cele 3 minerale și germeni de hrișcă cultivaţi controlat într-un mediu optim îmbogăţit cu minerale (zinc, cupru, mangan), astfel încât plantele se hrănesc în mod natural cu nutrienţii de care au nevoie, atingând concentraţiile maxime din acele minerale, similar cum ar fi dacă ar crește pe un sol bogat în zinc.

 

Bibliografie

1.A.S.Prasad. Zinc: an overview. Nutrition. Jan-Feb 1995;11(1 Suppl):93-9.
2.Darrell Hulisz. Efficacy of zinc against common cold viruses: an overview. J Am Pharm Assoc.Sep-Oct 2004;44(5):594-603.
3.Amit Kumar, Yuichi Kubota, Mikhail Chernov, Hidetoshi Kasuya Potential Role of Zinc Supplementation in Prophylaxis and Treatment of COVID-19. Medical Hypotheses, may 2020.

4.Hunter J. et al. Rapid review protocol: Zinc for the prevention or treatment of COVID-19 and other coronavirus-related respiratory tract infections. Integr Med Res 2020 Sep;9(3):100457. doi: 10.1016/j.imr.2020.100457. Epub 2020 Jun 23.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Îmi puteți spune un tratament împotriva căderii părului?
Mulțumesc anticipat!

Raspuns Fares: Intern se pot administra capsulele Crom, seleniu, zinc, cate 1 capusula pe zi si capsulele Magneziu cu B 6, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, 1-2 luni. Se pot face frectii cu ceai de urzica si mesteacan in care se adauga tinctura de ardei iute, cate 30 picaturi la 100 ml de ceai, de 3-4 ori pe saptamana, 3 luni.
Cora Popescu
16 Aprilie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri