facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-04-13
Vizualizari: 485
Comentarii: 0
Rolul semințelor de in în reducerea greutății corporale

Consumul de semințe de in constituie o abordare alimentară valoroasă pentru prevenirea și tratamentul obezității. Semințe de in conțin 40% lipide 27% fibre, 18% proteine și o cantitate importantă de lignani - substanțe cu rol puternic antioxidant. Sunt bogate in grăsimi sănătoase – acizi grași omega 3 și omega 6, și fibre, care mențin pentru o perioadă îndelungată senzația de sațietate.complex natural de slabit

Multe studii au a explorat efectele semințelor de in asupra organismului. O meta-analiză realizată în anul 2017 a reunit rezultatele din 45 de studii privind efectele consumului de seminţe de in asupra organismului. Acestea au concluzionat că administrarea de semințe de in întregi pentru mai mult de 12 săptămâni la persoanele cu un indice de masă corporal mai mare de 27 kg/ m2 este eficientă pentru a reduce greutatea corporală, indicele de masă corporal și circumferința taliei (1).

Aceste constatări pot fi explicate prin creșterea acidului alpha-lipoic (ALA), acid gras omega 3 circulant după suplimentarea cu seminte de in. S-a constatat că în administrarea pe termen lung, concentrațiile acestor acizi grași omega 3 cu lanț lung sunt crescute, ceea ce conduce la potențarea efectelor anti-obezitate ale semințelor de in.

În plus, consumul de fibre alimentare din semințe de in stimulează dezvoltarea florei intestinale sănătoase, la stimularea peristaltismului intestinal și eliminarea constipației.

Datorită numeroaselor proprietăți benefice în controlul greutății am inclus semințele de in în formula Complexul natural din plante medicinale Silueta Perfectă.

Bibliografie

  1. Mohammadi Sartang, Mohsen & Mazloom, Z & Raeisi-Dehkordi, Hamidreza & Barati Boldaji, Reza & Bellissimo, N & Totosy de Zepetnek, Julia. (2017). The effect of flaxseed supplementation on body weight and body composition: A systematic review and meta-analysis of 45 randomized placebo-controlled trials. Obesity reviews : an official journal of the International Association for the Study of Obesity. 18. 10.1111/obr.12550.

 

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri