facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-09-08
Vizualizari: 1001
Comentarii: 0
Rolul plantelor în tratarea infecțiilor urinare

Merişorul

Este unul dintre cele mai populare fructe de pădure din ţările nordice americane şi europene şi este utilizat pe scară largă în dieta umană. Această plantă este folosită în mod tradiţional în tratamente pentru disurie şi diaree. Frunzele şi fructele sale au fost raportate ca având activitate antibiotică şi antiinflamatoare datorită prezenţei arbutinei, hiperinei, hidrochinonei, izoquercetinei şi taninurilor.

În ultimii ani, merişorul a fost utilizat pentru tratamentul infecţiilor tractului urinar. Potenţialul merişorului pentru sănătatea sistemului urinar, este susţinut şi de un studiu ştiinţific care a arătat că sucul de merişoare este eficient în prevenirea infecţiilor tractului urinar. Extractele polimerice de proantocianidină din merişoare au arătat, de asemenea, in studii ştiinţifice, efecte puternic antimicrobiene.

Mai mult, s-a arătat că merişorul conţine niveluri ridicate de antocianine, care sunt biodisponibile în rinichi şi pot proteja împotriva leziunilor renale inhibând răspunsul inflamator. În studii ştiinţifice fracţia bogată în polifenoli din merişor a arătat o activitate antiinflamatoare puternică.

Călţunaşul

Este o plantă medicinală foarte răspândită în zonele cu climă temperată, frecvent utilizată în domeniul culinar şi în medicina tradiţională

efect antioxidant

datorită proprietăţilor terapeutice. Acizii fenolici majori, identificaţi prin analize ştiinţifice sunt acidul galic, acidul cafeic și p-cumaric, iar flavonoidele predominante sunt quercetina, epicatechinul şi luteolina. Planta este o sursă bogată de polifenoli cu activitate antioxidantă marcantă, dar care prezintă şi un efect antibacterian.

Izotiocianatul de benzil (componentă aromatică prezentă în mod obişnuit în uleiul de muştar) obţinut din călţunaşi are, in vitro, un efect bacteriostatic, virustatic și antimicotic. El este acumulat şi excretat în principal în tractul respirator şi urinar.

Datele clinice mai vechi arată eficacitatea călţunaşilor în infecţiile tractului urinar. Pe baza proprietăţilor farmacologice, a contribuţiei calitative pozitive la eficacitatea combinaţiilor de plante din care face parte, pentru tratamentul de susţinere în infecţiile tractului urinar inferior, Comisia Germană E a acceptat şi înregistrat utilizarea călţunaşului în afecţiunile renale.

Aceste 2 plante se găsesc în capsulele Diurosept, cu efect diuretic și dezinfectant, util în caz de infecții urinare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri