facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-30
Vizualizari: 182
Comentarii: 0
Rolul lecitinei în protecția hepatică

Lecitina este un tip de grăsime care se găseşte în mod natural în diverse alimente, cum ar fi ouă, soia, germeni de grâu, floarea-soarelui, ficat şi alte organe animale. Aceasta este compusă din glicerol, acizi grași şi fosfatidilcolină, care este un tip de fosfolipidă.

Lecitina este importantă pentru sănătatea organismului, deoarece are un rol important în metabolismul grăsimilor, în absorbția vitaminelor și minerale, precum și în îmbunătățirea funcției cognitive.

Lecitina poate avea un rol în protejarea ficatului prin diverse mecanisme:

  1. Lecitina poate ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice prin întărirea membranei celulare a ficatului şi prevenirea distrugerii acesteia;hepatoprotector si hepatogenerator
  2. Lecitina poate contribui la eliminarea toxinelor din ficat prin îmbunătăţirea funcţiei de detoxifiere a acestuia;
  3. Lecitina poate avea efecte antiinflamatoare, ceea ce ajută la reducerea inflamării ficatului cauzată de diverse cauze, cum ar fi consumul excesiv de alcool sau afecţiuni hepatice cronice;
  4. Lecitina poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge.

Însă, este important de menţionat că există un nivel optim de lecitină pe care organismul îl poate procesa şi utiliza în mod eficient. Consumul excesiv de lecitină poate avea efecte negative asupra sănătăţii, cum ar fi probleme digestive sau creşterea nivelului de colesterol din sânge.

Studiile au arătat că asocierea lecitinei cu plante medicinale hepatoprotectoare conduce la potențarea efectului hepatoregenerator, dar și creșterea solubilității principiilor active din plante și creșterea biodisponibilității acestora.

Lecitina o regăsim asociată cu 5 plante medicinale în formula produsului Hepatofit forte capsule. Se recomandă în următoarele afecțiuni:

Steatoză hepatică;

Hepatită acută și cronică de diferite etiologii;

Consum cronic de alcool, consum cronic de medicamente;

Expunere la compuși toxici.

 

Hong M, Li S, Tan HY, Wang N, Tsao SW, Feng Y. Current Status of Herbal Medicines in Chronic Liver Disease Therapy: The Biological Effects, Molecular Targets and Future Prospects. Int J Mol Sci. 2015 Dec 2;16(12):28705-45. doi: 10.3390/ijms161226126. PMID: 26633388; PMCID: PMC4691073.

 

 

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri