facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-03
Vizualizari: 1264
Comentarii: 0
Ridichea neagră, un aliment-medicament. Ce probleme de sănătate poate trata

„Medicamentele” pot crește și în grădină, iar ridichea neagră este cel mai bun exemplu. Celebră pentru puterea ei de a trata tusea, această legumă cu gust ușor picant e benefică într-o mulțime de alte afecțiuni.

Ridichea neagră poate nu este cea mai gustoasă legumă, dar cu siguranță conține o bogăție de fibre, de vitamine și minerale (complexul B, vitaminele A, C, potasiu, magneziu, fier, fosfor, cupru, seleniu, calciu). Are proprietăți antimicrobiene, antivirale, detoxifiante, imunostimulatoare. Se consumă în salate, fiartă în mâncăruri, dar și sub formă de ceai și sirop, atunci când e utilizată în scop curativ.

efect antiinflamatorSiropul tratează tusea

Din bătrâni se cunoaște efectul său benefic împotriva bronșitei și a tusei cu expectorație. Se scobește o ridiche, se umple cu miere și se lasă câteva ore lângă o sursă de căldură. Poți să o lași peste noapte pe calorifer. Se va aduna un sirop din care se ia câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Are efect mucolitic și expectorant, antiinflamator, antiseptic. În magazinele naturiste și farmacii există și sirop de ridiche neagră gata preparat, de mare ajutor în răcelile care apar în această perioadă.

Sucul, bun în afecțiuni biliare

Ridichea se curăță de coaja neagră, se spală, iar miezul alb se pune într-un storcător. Sucul rezultat se bea dimineața, pe stomacul gol (se începe treptat cu porții de 100 ml și se crește treptat până la 300 ml). Tratamentul durează 2-3 săptămâni și are ca scop drenarea bilei, stimularea producerii ei și eliminarea calculilor biliari.

Îmbunătățește digestia

Datorită conținutului ridicat de fibre și apă, ridichea neagră ajută digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația. Se poate consuma atât sub formă de suc, cât și dată prin răzătoare și adăugată în salate.

Întărește imunitatea

Fiind o sursă bogată în vitamina C, ridichea neagră întărește sistemul imunitar și ajută la vindecarea mai rapidă a eventualelor răceli, odată apărute. Este printre cele mai bune legume pe timp de iarnă, alături de ardei gras, ceapă, usturoi și broccoli.

Ajută la detoxifiere

Datorită vitaminelor și mineralelor conținute, ridichea neagră este și un bun detoxifiant, stimulând eliminarea toxinelor din ficat și ajutându-i regenerarea. O cură cu suc de ridiche neagră se va vedea direct pe pielea care va fi mai luminoasă, mai sănătoasă.

Reglează tensiunea arterială

Datorită conținutului de potasiu și de antioxidanți, această legumă e bună la reglarea tensiunii arteriale și scade colesterolul, dacă e consumată cu regularitate.

Printre efectele mai puțin plăcute ale acestei legume este senzația de balonare pe care o poate da persoanelor mai sensibile și, în unele cazuri, respirația urât mirositoare. În rest, e aducătoare doar de sănătate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri