facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-05-26
Vizualizari: 2454
Comentarii: 0
Ridichea neagră, tradiție în afecțiuni pulmonare

Ridichile sunt bogate într-o varietate de componente funcționale, cum ar fi glucozinolați, flavonoide, acizi organici, antociani, polifenoli și minerale, care ajută la tratarea unui număr de boli (Gutiérrez și Perez, 2004; Beevi et al., 2010) . Ridichea a fost folosită ca laxativ, stimulent, ajutor digestiv, aperitiv și tratament pentru tulburările de stomac (Alqasoumi și colab., 2008; Shin et al., 2015; Kapoor, 2017).

Ridichea a fost amintită de Teofrast și apreciată de Dioscoride pentru însușirile de a stimula apetitul, a favoriza digestia și a calma tusea.

Raphanus sativus L. var. niger (ridichea neagră), o legumă cruciferă care conține concentrații mari de glucozinolat, precum și sulfați și proteine ​​bogate în cisteină, care sunt considerate precursori ai sintezei glutationului (Hanlon et al., 2007). Rădăcina de ridiche neagră a fost utilizată în medicina populară în Spania, Iran, China și Turcia pentru a trata flatulența, calculii biliari, astmul, bronșita și alte tulburări respiratorii (Castro-Torres et al., 2014). Pentru tratarea bronșitelor cronice, a tusei și răgușelii, Prof. Dr. Constantin Pârvu (2002) recomandă suc de ridiche neagră cu miere.efect puternic antitusiv

Ridichea neagră este cel mai bine recunoscută pentru efectele sale antioxidante și antidiabetice, precum și pentru tratamentul fibrozei pulmonare (Lugasi și colab., 2005; Salah-Abbès și colab., 2008; Shukla și colab., 2011; Asghari și colab., 2015).

Rezultatele unui studiu având ca obiectiv evaluarea posibilelor efecte curative ale ridichei negre asupra fibrozei pulmonare induse la un model de șobolan, au arătat că ridichea, la doza de 300 mg/kg, ar putea scădea semnificativ severitatea leziunilor histologice, indicând faptul că componentele prezente în extract pot preveni în mod remarcabil agravarea fibrozei pulmonare.

În alt studiu, care a examinat efectele antiinflamatorii ale extractului de ridiche neagră asupra răspunsurilor inflamatorii mediate de lipopolizaharide (LPS) și interleukine (IL)-6, rezultatele au  demonstrat că extractul poate fi benefic pentru tratarea inflamației prin efecte imunomodulatoare selective.

 Ridichea neagră se regăsește în siropul Plantusin Forte, într-o rețetă complexă de plante și uleiuri esențiale, cu efect expectorant, fluidifiant, antitusiv, antiseptic și emolient pe mucoasele iritate, recomandat în tusea cu expectorație, spastică și iritativă.

Bibliografie

 1. Asghari MH, Hobbenaghi R, Nazarizadeh A, Mikaili P. Hydro-alcoholic extract of Raphanus sativus L. var niger attenuates bleomycin-induced pulmonary fibrosis via decreasing transforming growth factor β1 level. Res Pharm Sci. 2015 Sep-Oct;10(5):429-35. PMID: 26752991; PMCID: PMC4691963.

2. Hyungsik Jeon1, Dawun Yang2, Nam Ho Lee3, Meejung Ahn4, and Giok Kim1, Inhibitory Effect of Black Radish (Raphanus sativus L. var. niger) Extracts on Lipopolysaccharide-Induced Inflammatory Response in the Mouse Monocyte/Macrophage-Like Cell Line RAW 264.7, Prev Nutr Food Sci 2020; 25(4): 408-421.

 

 

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri