facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-15
Vizualizari: 430
Comentarii: 0
Rhodiola rosea, anxiolitic natural

Rhodiola rosea L., sau „rădăcina de aur”, este o plantă populară în medicina tradițională în Europa de Est și Asia, cu o reputație pentru ameliorarea depresiei, îmbunătățirea performanței la muncă, eliminarea oboselii și tratarea simptomelor de astenie ulterioare stresului fizic și psihologic intens. Datorită acestor proprietăți terapeutice, Rhodiola este considerată a fi unul dintre cele mai active remedii adaptogene.N171 Distonoplant Forte capsule Pentru a confirma și extinde rezultatele obținute în puținele studii preclinice și clinice disponibile, scopul unui studiu realizat de Perfumi și Mattioli  (2007) a fost de a re-investiga efectele produse de o singură administrare orală a unui extract hidroalcoolic de R. rosea (conținând 3% rosavină și 1% salidrozidă) asupra sistemului nervos central la șoareci. Extractul a fost testat pe efecte antidepresive, adaptogene, anxiolitice, nociceptive și locomotorii. Rezultatele au arătat că acest extract de R. rosea a indus în mod semnificativ efecte asemănătoare antidepresivelor, adaptogene, anxiolitice și stimulatoare la șoareci. Acest studiu a oferit astfel dovezi ale eficacității extractelor de R. rosea după o singură administrare și a confirmat multe studii preclinice și clinice care indică efectele adaptogene și stimulatoare ale unor astfel de extracte de R. rosea. Mai mult, au fost demonstrate pentru prima dată la șoareci activitățile asemănătoare antidepresivelor și anxioliticelor ale R. rosea.

Într-un studiu mai recent, Cropley și colab. (2015) au evaluat impactul unui extract de Rhodiola rosea L. asupra anxietății, stresului, cogniției și a altor simptome auto-raportate. Optzeci de participanți ușor anxioși au participat la studiul derulat pe o perioadă de 14 zile. Grupul de persoane care au consumat Rhodiola a demonstrat o reducere semnificativă a anxietății, stresului, stărilor de furie, confuzie și depresie la 14 zile și o îmbunătățire semnificativă a dispoziției totale. Rhodiola rosea a prezentat un profil de tolerabilitate și de siguranță favorabil.

Rhodiola rosea intră în compoziția capsulelor Distonoplant forte, eficiente în caz de tulburări depresive, stări anxioase și distonie neuro-vegetativă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri