facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-09-01
Vizualizari: 1894
Comentarii: 0
Rhodiola rosea – ajutorul de nădejde în caz de depresie

Rhodiola Rosea, cunoscută şi sub numele de rădăcina de aur (golden root), este o plantă medicinală care creşte în zonele foarte reci şi zonele montante de mare altitudine.

A fost menţionată pentru prima dată în anul 77 i.e.n. Proprietăţile sale medicale au fost descrise de medicul grec Dioscorides. Romanii şi grecii antici o foloseau pentru combaterea oboselii. Primele studii ştiinţifice ruseşti şi scandinave, începute în 1960, au confirmat proprietăţile pentru care Rhodiola rosea este folosită de peste 2000 de ani.

Rhodiola Rosea îmbunătăţeşte starea psihică şi ajută la uşurarea depresiilor şi combaterea stresului. Studiile arată că această plantă echilibrează acţiunea sistemului nervos simpatic prin creşterea nivelului beta-endorfinelor, modularea nivelului catecolaminelor (adrenalina şi noradrenalina), al ACTH-ul (adrenocorticotropina) şi al corticosteroizilor (cortizon, androgeni). De asemenea, optimizează nivelele de serotonină şi dopamină din organism, reducând astfel nivelul de stres şi oboseală. S-a constatat că planta îmbunătăţeşte utilizarea energiei în organism în timpul exerciţiilor, şi de asemenea nivelele creatinei la nivel muscular ceea ce duce la creşterea producerii ATP-ului, sursa primară de energie chimică. Studiile clinice pilot au arătat că planta îmbunătăţeşte performanţa psihică şi mentală, şi au arătat de asemenea un efect semnificativ la pacienţi cu depresie medie la moderată.

Extractul de Rhodiola rosea standardizat în min. 3% rosavină şi salidrozidă îl regasim în capsulele Fares – Confort emotional, produs cu efect antidepresiv, anxiolitic, adaptogen (creşte capacitatea organismului de a se adapta la stres şi suprasolicitări), recomandat în caz de agitaţie, nevroze,  depresii, anxietate,  insomnia, migrene.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri