facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1762
Comentarii: 0
Respiraţia urât mirositoare are o cauză "de sezon"

Halena, sau respiraţia urât mirositoare, este o problemă delicată care are mai multe cauze. Poate fi dată în primul rând de o igienă dentară precară, de carii şi afecţiuni ale gingiilor. Mai poate apărea la fumători, la cei care nu se hidratează suficient, după consumul diverselor alimente (mezeluri condimentate, pește, ceapă, usturoi, cafea, unele brânzeturi), la cei care suferă de boli hepatice sau renale, de diabet şi afecţiuni gastrointestinale.tonic digestiv

Dar știai că o altă cauză poate fi de sezon?! Iarna apar cele mai multe infecții respiratorii care pot genera și ele respirație urât mirositoare. Amintim aici infecţiile căilor respiratorii superioare (faringita, sinuzita, amigdalita) sau inferioare (bronşita cronică).

Dacă stomatologul nu ţi-a descoperit nicio problemă majoră, tu te speli regulat pe dinţi, foloseşti apa de gură şi aţa dentară, dar tot ai o respiraţie neplăcută, cauza trebuie investigată mai amănunţit. Vezi de când a început problema. Poate ai răcit şi ai rămas cu nas mereu înfundat, presiune la nivelul feţei, secreţii nazale îngroşate pe care le tot înghiţi. De aici ţi se poate trage şi respiraţia grea.

Din fericire, halena are leac, iar el trebuie adaptat în funcţie de cauză. Cea provocată de infecţiile respiratorii poate fi tratată eficient cu remedii naturiste. În primul rând ar trebui să vindeci infecţia, iar aici te poţi baza pe inhalaţii cu ceaiuri medicinale şi uleiuri esenţiale (de cimbru, cimbrişor, muşeţel, mentă, eucalipt) care sunt antiinflamatoare, dezinfectante și vor fluidiza mucusul. Mai poți face gargare şi poți folosi picături nazale cu apă şi sare.

Pătrunjelul este una dintre cele mai bune plante medicinale care te scapă de halenă. El conţine foarte multă clorofilă, un dezodorizant al respiraţiei, aşa că fă-ţi un obicei din a ronţăi câteva frunze de câte ori ai ocazia. Ceaiurile de menta şi de arbore de ceai sunt şi ele indicate pentru împrospătarea respiraţiei, deoarece conțin niște compuși ce neutralizează toxinele care provoacă halena. Şi nu uita – tratează boala de sezon şi vei scăpa de acestă problemă jenantă.

Cuişoarele conţin eugenol, un foarte bun antiinflamator, antibacterian şi anestezic local- mestecă cuişoare în locul gumei de mestecat – vei avea gingii sănătoase şi respiraţie proaspătă.

 

Recomandările Fares: uleiul pentru aromaterapie Hapciu răceală și gripă ușurează respirația, fiind ideal în bronșită, sinuzită, răceală și gripă. Încearcă și ceaiul din plante medicinale din gama Hapciu răceală și gripă, un tratament de bază al infecțiilor respiratorii.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri