facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-28
Vizualizari: 768
Comentarii: 0
Remedii pentru răceală de prin lume adunate

Fiecare popor are propriile obiceiuri și soluții de tratament antiviral în caz de gripă și răceală. Dacă la indieni au mare succes condimentele, japonezii se bazează pe ghimbir, la vietnamezi e populară supa, iar rușii înving boala cu o băutură pe bază de ou crud. Ce ziceți, le încercăm și noi?

India

Medicina alternativă  de acolo foloseşte un amestec de condimente, într-o reţetă ce datează din bătrâni. Se combină o linguriţă de scorţişoară, piper negru, pudră de ghimbir și cardamom cu 4 linguriţe de zahăr. Toate acestea se pisează până rezultă o pulbere fină, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de două ori pe zi, cu apă, după mese. Se mai consumă „miere picantă”, adică un amestec de piper negru, pudră de ghimbir și miere. Iar în laptele cald se adaugă turmeric, rezultând o băutură ce tratează tusea.

Republica Dominicană

Acolo, la modă este un ceai de ceapă și fructul pasiunii. Acestea se curăță, se taie pe jumătate și se fierb împreună circa 10 minute. Lichidul rezultat se strecoară și se îndulcește cu miere, aflăm de pe worldvision.org.

Japonia

Remediile care încălzesc corpul, pe bază de ghimbir şi ceapă verde, sunt foarte populare în Japonia. Aceste ingrediente tradiţionale se folosesc în supe şi în băuturi fierbinţi (ex. ceai de ghimbir, supă de ceapă).

China

Și chinezii apelează la ghimbir când răcesc, dar îl foloses într-o reţetă numai a lor. Se ia o bucăţică mică de ghimbir proaspăt, se dă pe răzătoare sau de zdrobeşte cu furculiţa. Apoi se pune într-un ibric cu apă şi se fierbe timp de 20 de minute. Se adaugă apoi o coajă de portocală spălată în prealabil şi tăiată bucăţi. Se mai fierbe încă 10 minute. Se dă de-o parte, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea cald.

Mexic

În mediul rural, oamenii își fac un ceai de lămâie cu usturoi sau cu ceapă. Nu are cel mai bun gust, dar combate infecțiile. La oraș, tratamentul standard e apa fierbinte amestecată cu scorțișoară și cu miere.

Rusia

Dacă te prinde răceala în Rusia, vei fi servit cu „Gogol-Mogol”, o băutură pe bază de ou, foarte bună pentru gât. Se bate bine un ou crud până devine spumă, se adaugă o linguriţă cu miere. Separat, într-o ceaşcă, se topeşte o linguriţă de unt într-o jumătate de cană de lapte fierbinte. Laptele se toarnă apoi peste oul bătut, amestecând încontinuu. Bea acest cocktail seara, cu înghiţituri mici, şi până dimineaţa te ve simţi mult mai bine, garantează ruşii.

Vietnam

Remediul naturist folosit este o supă pe bază de bulion, cu tăieţei făcuţi în casă, din ou. Se serveşte cu păstăi de fasole, ardei iute, lămâie şi busuioc. Dacă vrei, poţi comanda supa cu tofu, carne de pui sau de vită. Însă pentru mai bune rezultate, vietnamezii recomandă varianta vegetală a supei.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri