×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturiste pentru circulația sângelui

Sfaturi Practice

O bună circulație a sângelui este o componentă importantă a sănătății organismului. Atunci când circulația periferică a sângelui este deficitară și fluxul sangvin este redus la nivelul extremităților se întrerupe fluxul normal al sângelui și apar probleme ale sistemului circulator.

Astfel pot apare o serie de afecțiuni, cum este hipertensiunea arteriala, arteriopatiile membrelor inferiorare, insuficienţa venoasă periferică, tromboflebita, fragilitatea capilară, sindromul Raynaud, accidentul vascular, bolile de inimă și de rinichi, anevrismele, arteroscleroza și flebită.

Una dintre plantele medicinale cu efecte benefice asupra circulației sângelui este Gingko biloba. Folosite în medicina populară de cel puţin 5000 de ani frunzele de Gingko biloba conțin două tipuri de substanțe (flavonoide și terpenoide) care protejează organismul încetinind și distrugând radicalii liberi formați în organism prin anumite procese care apar în mare măsură datorită diferiților poluanți ai mediului exterior. Prin intermediul acestor substanțe se explică acţiunea antioxidantă a plantei.

Gingko biloba are ca efect principal stimularea circulaţiei sanguine, astfel asigură creierului aportul necesar de oxigen şi glucoză, contribuind la optimizarea funcţiei cerebrale.

Este un bun adjuvant în bolile cardiovasculare. Activează circulaţia sângelui la nivelul extremităţilor, dilată vasele de sânge, creşte rezistenţa vasculară (efect venotonic) şi împiedică formarea cheagurilor de sânge prin efectul anticoagulant. Prin intermediul flavonoidelelor sunt combătute oxidarea colesterolului și a trigliceridelor pe pereții arterelor, prevenind astfel formarea placilor de aterom.

Simptomele oboselii oculare sunt ameliorate prin administrarea extractului de Gingko biloba prin îmbunătățirea irigării cu sânge a ochilor și mărirea acuității vizuale.

Pentru îmbunătățirea circulației proaste de la nivelul capului, ce se manifestă prin tulburări de memorie şi concentrare, scăderea capacităţii intelectuale, se administrează capsulele de Ginkgo biloba, câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă timp de 2-3 luni. După o pauză de o luna, cura se poate relua.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.