Ţi se întâmplă să te balonezi după aproape fiecare masă mai consistentă? Iată din ce cauze, dar şi ce tratamente naturiste e bine să ţii la-ndemână.
Dacă ai câteodată senzaţia că explodezi, la scurt timp după ce ai mâncat, e posibil în primul rând să faci unele greşeli, în timp ce mănânci: nu mesteci suficient, vorbeşti în timpul mesei, înghiţi aer, consumi băuturi carbogazoase, nu asociezi corect alimentele, care se digeră greu şi ajung să fermenteze. Sau poate suferi de colon iritabil şi constipaţie. Plantele carminative sunt cele mai bune remedii naturiste în acest caz pentru că favorizează eliminarea gazelor.
Muşeţelul şi feniculul. Acestea sunt alte ceaiuri medicinale utile în balonare. Muşeţelul are efecte antiinflamatoare, calmante, uşor sedative, iar feniculul reduce şi el crampele stomacale, fiind recomandat celor cu un stomac sensibil. Din fenicul, se prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte.
Coriandrul. Se bea tot sub formă de infuzie, pe care o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă fiartă.
Cărbunele medicinal are o mare putere de a absorbi gazele. Se ia după masă, dar atenţie! Combinat cu alte medicamente, le scade eficienţa. E bine să iei acele medicamente la o distanţă de cel puţin două ore.