facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 894
Comentarii: 0
Remedii naturiste la-ndemână pentru indigestie

Ştii vorba aceea din popor „ai mâncat ca la Crăciun”, însemnând că abia te mai poţi ridica de la masă. Cu siguranţă cunoşti şi senzaţia de prea plin, de balonare şi de durere de stomac de după, însemnând că ai făcut indigestie. Ce-i de făcut? Natura îţi pune la dispoziţie remedii eficiente, care pot înlocui cu succes medicamentele de sinteză.

Încă din timpul mesei îţi poţi condimenta mâncărurile cu ghimbir, scorţişoară, cuişoare, care ajută digestia. Ghimbirul îl poţi pune în limonadă sau în ceai, scorţişoara peste deserturi, iar cuişoarele în vinul fiert. După masă, mestecă seminţe de cardamon, chimen, fenicul. Nu vei mai avea nicio problemă.

Există plante medicinale care ajută procesul de digestie. Printre acestea – menta, feniculul, mărarul, chimenul, angelica… Cea mai eficientă metodă de administrare a lor e sub formă de tinctură. După fiecare masă, ia câteva picături, pe o bucăţică de pâine.

Tot după masă te mai poţi relaxa în compania unui ceai medicinal. Cel de mentă stimulează secreţia şi eliminarea bilei, ajută la diminuarea balonării, înlătură senzaţia de greaţă şi reduce durerea abdominală. Alte ceaiuri bune în caz de indigestie sunt cele de anason, coada şoricelului, rozmarin, păpădie sau muşeţel.

Trebuie să mai ştii că ananasul, merele şi portocalele ajută digestia, iar varza, pătrunjelul, morcovii, uleiul de măsline şi ouăle sunt calmante şi previn indigestia.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri