facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-10-21
Vizualizari: 20676
Comentarii: 0
Gastrita: cauze, simptome si tratament naturist

Gastrita este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale stomacului. De cele mai multe ori, este dată de infecția cu Helicobacter pylori, însă pot fi multe alte cauze. Se manifestă cu durere sau disconfort abdominal, senzație de arsură, balonare, tulburări de tranzit. Nu este considerată o afecțiune gravă sau periculoasă, cu toate acestea, e extrem de neplăcută, afectează mult calitatea vieții, iar dacă nu e tratată, poate duce la complicații. Din fericire, există tratament naturist pentru gastrită care te poate scăpa definitiv de această problemă.

Ce este gastrita?

Este o inflamație a mucoasei stomacului – acel strat de țesut care acoperă interiorul stomacului și are rolul de a produce acidul gastric și enzimele necesare digestiei alimentelor.

Poate fi de două tipuri: acută sau cronică. Cea acută apare brusc din cauza unui factor nociv din exterior, și durează puțin, câteva zile sau săptămâni. Cea cronică se instalează într-un timp mai îndelungat și tot în timp se tratează, fiind dată fie de infecția cu Helicobacter pylori, fie de alte probleme de sănătate conexe.

Care sunt cauzele gastritei?

• Infecția cu H. pylori, o bacterie care provoacă inflamația mucoasei stomacului. Așa cum îi spune și numele, se atașează de ultima porțiune a stomacului – pilor – și produce toxine care inflamează mucoasa. Această bacterie se transmite pe cale orală, prin alimente și apă contaminate, sau prin contact direct cu o persoană infectată (sărut, folosirea în comun a tacâmurilor);

• Alte microorganisme, precum virusuri, bacterii și paraziți;

• Consumul excesiv de alcool, de cafea pe stomacul gol, și fumatul;

• Stresul cronic crește aciditatea gastrică și poate cauza gastrită;

• Tulburările autoimune pot determina sistemul imunitar să atace mucoasa stomacului;

• Anumite probleme de sănătate (boala celiacă, boala Crohn, diabetul zaharat de tip I, refluxul biliar etc.)

• Administrarea regulată, în exces, a anumitor medicamente (analgezice din clasa antiinflamatoarelor nonsteroidiene, precum ibuprofenul sau aspirina);

Care sunt simptomele gastritei?

Gastrita se manifestă prin dureri abdominale (în capul pieptului), sub formă de presiune sau de arsură, prin balonare, indigestie, senzație de greață, scăderea apetitului.

Tratamentul gastritei

Gastrita nu este considerată o afecțiune periculoasă. În unele cazuri, cea acută poate trece de la sine, doar prin ajustarea dietei. În majoritatea cazurilor, însă, e nevoie de tratament și de adoptarea unei alimentații specifice. Ignorată, lăsată netratată, poate duce la complicații, precum ulcere gastrice, anemie.

Tratamentul pentru gastrită depinde de cauza și de severitatea bolii. Dacă a fost dată de o infecție cu H. pylori, va fi nevoie de tratament cu antibiotice. Dacă gastrita e de alte tipuri, va fi nevoie de medicamente antiacide, care neutralizează acidul din stomac, sau/și de medicamente care reduc producția de acid.

Cele mai bune remedii naturiste în gastrită

• Ceaiurile pentru gastrită sunt primele remedii la care trebuie să apelezi. Gălbenele, pătlagina, nalba, sunătoarea, mușețelul și lemnul dulce scad inflamația mucoasei stomacului, cicatrizeazăajuta la calmarea durerilor de stomac eroziunile şi cresc secreția de mucus cu rol protector gastric. Apoi, obligeana și florile de salcâm au acțiune reglatoare a secreției gastrice, datorită principiilor active din compoziție. De asemenea, roinița aduce un efect calmant asupra durerilor de stomac prin acțiunea sa antispastică. Aceste plante medicinale au efect mai bun dacă sunt combinate, căci își potențează efectele. Specialiștii Fares au creat, pe baza plantelor de mai sus, două rețete: ceaiul Gastric și ceaiul U pentru stomac. Poți bea 3-4 căni de ceai pe zi, înainte de masă, timp de 6-8 săptămâni.

• Efect mai puternic îl au capsulele pe bază de plante. Spre exemplu, capsulele Stomac sănătos reprezintă un excelent tratament naturist pentru gastrită, care protejează creste rezistenta organismuluimucoasa gastrică de eventualele consecințe nefaste ale secreției crescute de acid clorhidric din stomac, de medicamentele iritante gastric. De asemenea, grăbesc vindecarea gastritei și a ulcerului gastric prin efectul lor cicatrizant, emolient și antiinfalmator.

• În cazul în care gastrita este dată de infecția cu Helicobacter pylori, capsulele Helicostop sunt exact tratamentul de care ai nevoie. Conțin rășină de mastic și alte plante care inhibă pe cale naturală dezvoltarea bacteriei.

• Uleiurile de cătină, galbenele și sunătoare sunt alte remedii naturiste în gastrită, recomandate datorită efectului lor antiinflamator și cicatrizant asupra mucoasei gastrice. În plus uleiul are efect tonic general, antianemic, vitaminizat și imunostimulator.

• Argila este și ea foarte utilă pentru că protejează mucoasa întregului tub digestiv.

• Consumul pe stomacul gol de sucuri naturale de morcovi, cartofi cruzi și varză reprezintă un leac din bătrâni pentru gastrită pe care merită să-l încerci.

Ce schimbări trebuie să faci în alimentație

• Este necesar să adopți o dietă alcalină, cu alimente ușor de digerat, care acționează ca adevărate pansamente gastrice: legume și zarzavaturi fierte, uleiuri presate la rece, banane, avocado, fulgi de ovăz, paste din cereale integrale, carne fiartă slabă, ouă fierte, lapte. Alimentele și băuturile se consumă la temperatură potrivită, nici prea reci, nici prea fierbinți, pentru a nu leza și mai mult mucoasa stomacului.

• Evită prăjelile, carnea grasă, brânzeturile fermentate, mezelurile, conservele, dulciurile concentrate, produsele de patiserie și condimentele iuți, dar și anumite legume picante (ceapă, usturoi, hrean) sau fibroase (vinete, sfeclă, gulii, ridichi). Mai sunt de evitat alcoolul, cafeaua și fumatul.

•  Mănâncă porții mici și dese: 3 mese principale și 2 gustări pe zi, la ore relativ fixe.

 

Efectele acestor tratamente naturiste pentru gastrită și schimbări ale stilului de viață se vor vedea/simți rapid. Gastrita ar trebui să se vindece în decurs de câteva săptămâni. Pentru a o preveni, pe viitor, ai mai multă grijă de tine și de stomacul tău: evită stresul, mănâncă echilibrat, regulat, și fă-ți un obicei din a bea câte un ceai bun pentru stomac!

 

 

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri